Биће у реду ако Пер сутра устане на лијеву ногу!

Миомир Кецмановић је успешно пребродио прву препреку на Вимблдону.

Тенис 02.07.2019 | 17:11
Биће у реду ако Пер сутра устане на лијеву ногу!
После финала на турниру у Анталији, који му је био увертира за велики турнир, Миомир је одиграо доста добро и на старту трећег Гренд слема.

Победио је Шпанца Роберта Карбаљеса Баењу у четири сета са 2:6, 6:3, 6:3, 6:1 и сада га очекује судар са Французом Беноом Пером.

"Скупило се све, и умор и све од прошле недеље у Анталији. Искрено, осећао сам се мало празно на почетку, после сам успео да се трнгнем и почнем боље да играм. Мислим да сам био стрпљивији, трудио сам се да градим поен, да не срљам. Више сам покушавао да га терем да игра, јер сам у првом сету доста тога испромашивао. Углавном био ми је циљ да га натерам да игра", каже Кецмановић.

Каже да је помало и страховао како ће бити на почетку јер је из Анталије стигао прилично касно.

"Да, било је незгодно зато што сам имао доста мечева у Анталији, прилично тешких и мало сам уморан после тог турнира. И тамо сам играо на трави и овде. Сад ми је, у односу на то каква је трава тамо, овде било као да играм на бетону. Што се тиче терена, мало је спорије него тамо, оно је било стварно катастрофа. Мислио дам да све то може ментално да буде проблем и у првом сету се то и видело", признаје тенисер из Београда.

Када је реч о наредном дуелу, каже да не зна шта да очекује од противника.

"Видећу како ће се Пер пробудити тог дана. С њим се стварно никад не зна, може да одигра сјајно. Трудићу се да победим, имам добар низ иза себе на трави, било би лепо да тако буде и у среду".

Сваком новом победом ближи је уласку у Топ 50 на АТП листи.

"Лепо звучи, али треба још мало... Не браним ништа до октобра, новембра. Било би лепо када би ту баријеру успео да пробијем", закључио је Кецмановић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар