Biće u redu ako Per sutra ustane na lijevu nogu!

Miomir Kecmanović je uspešno prebrodio prvu prepreku na Vimbldonu.

Tenis 02.07.2019 | 17:11
Biće u redu ako Per sutra ustane na lijevu nogu!
Posle finala na turniru u Antaliji, koji mu je bio uvertira za veliki turnir, Miomir je odigrao dosta dobro i na startu trećeg Grend slema.

Pobedio je Španca Roberta Karbaljesa Baenju u četiri seta sa 2:6, 6:3, 6:3, 6:1 i sada ga očekuje sudar sa Francuzom Benoom Perom.

"Skupilo se sve, i umor i sve od prošle nedelje u Antaliji. Iskreno, osećao sam se malo prazno na početku, posle sam uspeo da se trngnem i počnem bolje da igram. Mislim da sam bio strpljiviji, trudio sam se da gradim poen, da ne srljam. Više sam pokušavao da ga terem da igra, jer sam u prvom setu dosta toga ispromašivao. Uglavnom bio mi je cilj da ga nateram da igra", kaže Kecmanović.

Kaže da je pomalo i strahovao kako će biti na početku jer je iz Antalije stigao prilično kasno.

"Da, bilo je nezgodno zato što sam imao dosta mečeva u Antaliji, prilično teških i malo sam umoran posle tog turnira. I tamo sam igrao na travi i ovde. Sad mi je, u odnosu na to kakva je trava tamo, ovde bilo kao da igram na betonu. Što se tiče terena, malo je sporije nego tamo, ono je bilo stvarno katastrofa. Mislio dam da sve to može mentalno da bude problem i u prvom setu se to i videlo", priznaje teniser iz Beograda.

Kada je reč o narednom duelu, kaže da ne zna šta da očekuje od protivnika.

"Videću kako će se Per probuditi tog dana. S njim se stvarno nikad ne zna, može da odigra sjajno. Trudiću se da pobedim, imam dobar niz iza sebe na travi, bilo bi lepo da tako bude i u sredu".

Svakom novom pobedom bliži je ulasku u Top 50 na ATP listi.

"Lepo zvuči, ali treba još malo... Ne branim ništa do oktobra, novembra. Bilo bi lepo kada bi tu barijeru uspeo da probijem", zaključio je Kecmanović.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar