Дарко Ковачевић иде из ФСС-а!

После неуспеха у Трсту. . .  Није издржао ни годину дана: Ковачевић напушта ФСС! Дарко Ковачевић ће ускоро престати да обавља функцију спортског директора ФСС.

Фудбал 02.07.2019 | 16:57
Дарко Ковачевић иде из ФСС-а!
Није прошла ни пуна година…

На седници Одбора за хитна питања ФСС, која је одржана 27. јула прошле године, Дарко Ковачевић именован је за спортског директора Фудбалског савеза Србије.

Међутим, непуну годину касније, спрема се споразумни раскид уговора између две стране, пише "Спортски журнал". Очигледно сарадња није функционисала, а о растанку су се гласине могле чути последњих месеци.

Ковачевић ће поднети оставку, али ни у врху ФСС нису задовољни како је спортски директор обављао ову функцију.

Прво је дошао неуспех Крстајићевих "орлова" у Украјини, када је Ковачевић стао у заштиту селектора, иритантно тврдећи да "ради феноменално", иако су резултати, али и догађаји (свађе са репрезентативцима) говорили супротно.

После бламаже "орлића" на Европском првенству у Италији и Сам Марину, на које је млада репрезентација Србије отишла као фаворит, а вратила са као најлошије пласирана, јасно је било да ће у ФСС уследити нова сеча.

Очекивало се, додуше, да после Младена Крстајића, прво оде Горан Ђорђовић…

Шушкало се већ неко време, а сада се већ чини извесним. Дарко Ковачевић напустиће канцеларију на Теразијама. Како смо начули, у ФСС већ припремају папир на коме ће писати споразумни раскид сарадње, мада Спортски журнал наводи да ће Ковачевић ковертирати оставку. Како год да буде упаковано јасно је да се некада репрезентативни нападач више неће задржавати у Фудбалском савезу Србије.

Барем не у функцији спортског директора, коју је обављао... Па, рецимо недовољно добро. Покушао је додуше да помири Луку Миливојевића са Младеном Крстајићем, али није успео. Био је увек ту око репрезентације, мада никоме није баш најјасније шта је тачно радио. Јавна је тајна да ни у ФСС нису били баш презадовољни Ковачевићевим доприносом.

Ни на Теразијама нису могли да, примера ради, пронађу логично оправдање за сада већ култну Ковачевићеву реченицу после дебакла од Украјине (0:5) да Крстајић ради “феноменалан посао“.

На крају, сломило се после неуспеха младе репрезентације Србије на Европском првенству у Италији и Сан Марину. У размаку од мање од 20 дана Србија је остала без селектора и спортског директора. А само се чека да бивши постане и селектор У21 екипе Горан Ђоровић.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар