Darko Kovačević ide iz FSS-a!

Posle neuspeha u Trstu. . .  Nije izdržao ni godinu dana: Kovačević napušta FSS! Darko Kovačević će uskoro prestati da obavlja funkciju sportskog direktora FSS.

Fudbal 02.07.2019 | 16:57
Darko Kovačević ide iz FSS-a!
Nije prošla ni puna godina…

Na sednici Odbora za hitna pitanja FSS, koja je održana 27. jula prošle godine, Darko Kovačević imenovan je za sportskog direktora Fudbalskog saveza Srbije.

Međutim, nepunu godinu kasnije, sprema se sporazumni raskid ugovora između dve strane, piše "Sportski žurnal". Očigledno saradnja nije funkcionisala, a o rastanku su se glasine mogle čuti poslednjih meseci.

Kovačević će podneti ostavku, ali ni u vrhu FSS nisu zadovoljni kako je sportski direktor obavljao ovu funkciju.

Prvo je došao neuspeh Krstajićevih "orlova" u Ukrajini, kada je Kovačević stao u zaštitu selektora, iritantno tvrdeći da "radi fenomenalno", iako su rezultati, ali i događaji (svađe sa reprezentativcima) govorili suprotno.

Posle blamaže "orlića" na Evropskom prvenstvu u Italiji i Sam Marinu, na koje je mlada reprezentacija Srbije otišla kao favorit, a vratila sa kao najlošije plasirana, jasno je bilo da će u FSS uslediti nova seča.

Očekivalo se, doduše, da posle Mladena Krstajića, prvo ode Goran Đorđović…

Šuškalo se već neko vreme, a sada se već čini izvesnim. Darko Kovačević napustiće kancelariju na Terazijama. Kako smo načuli, u FSS već pripremaju papir na kome će pisati sporazumni raskid saradnje, mada Sportski žurnal navodi da će Kovačević kovertirati ostavku. Kako god da bude upakovano jasno je da se nekada reprezentativni napadač više neće zadržavati u Fudbalskom savezu Srbije.

Barem ne u funkciji sportskog direktora, koju je obavljao... Pa, recimo nedovoljno dobro. Pokušao je doduše da pomiri Luku Milivojevića sa Mladenom Krstajićem, ali nije uspeo. Bio je uvek tu oko reprezentacije, mada nikome nije baš najjasnije šta je tačno radio. Javna je tajna da ni u FSS nisu bili baš prezadovoljni Kovačevićevim doprinosom.

Ni na Terazijama nisu mogli da, primera radi, pronađu logično opravdanje za sada već kultnu Kovačevićevu rečenicu posle debakla od Ukrajine (0:5) da Krstajić radi “fenomenalan posao“.

Na kraju, slomilo se posle neuspeha mlade reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Italiji i San Marinu. U razmaku od manje od 20 dana Srbija je ostala bez selektora i sportskog direktora. A samo se čeka da bivši postane i selektor U21 ekipe Goran Đorović.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar