Виландер: Иванишевић је одмах помогао Ђоковићу!

У чему је Швеђанин видео инстант утицај хрватског тренера.

Тенис 02.07.2019 | 16:33
Виландер: Иванишевић је одмах помогао Ђоковићу!
Новак Ђоковић успешно је прескочио прву препреку на Вимблдону - Филипа Колшрајбера.

Дуел српског и немачког тенисера трајао је три сета, а резултат је био 6:3, 7:5 и 6:3, чиме је светски "Број један" и бранилац титуле заказао меч друге рунде против Американца Дениса Кудле.

Такође, меч Ђоковић - Колшрајбер био је први у којем је Ноле у "стручном штабу" имао и легендарног хрватског тенисера, Горана Иванишевића.

Њих двојица почели су да сарађују уочи почетка Вимблдона, а Швеђанин Матс Виландер одмах је видео резултат те сарадње.

"Био је то тесан други сет и Новак је постајао емотиван на крају, што је добра ствар", рекао је он анализирајући меч на "Еуроспорту".

"Мислим да је ово био перфектан меч за Новака, јер је имао прилику да одигра на три сета, да му ривал буде играч против кога је изгубио на Индијан Велсу, али и играч кога је победио у последња три меча", додао је он.

Коментаришући Иванишевићев долазак у Новаков тим, Швеђанин је у једном детаљу видео утицај некадашњег освајача Вимблдона.

"Тешко је рећи да ли је Горан Иванишевић имао утицај на Новакову тактику, али мислим да је емотивно направио велику разлику. Мислим да сте могли да видите да је у другом сету тамо била још једна особа за коју је играо, борио се... Тамо је била још једна особа са којом може да разговара о тенису у свлачионицу. Наравно, то је још један шампион Вимблдона", додао је Виландер.

Што се тиче Новакове игре, рекао је...

"Новак се на трави Вимблдона углавном држи својих 'оружја'. Диктира својим форхендом и увек ће бити добар на бекхенду, али неће желети да се брани превише", додао је Виландер.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар