Vilander: Ivanišević je odmah pomogao Đokoviću!

U čemu je Šveđanin video instant uticaj hrvatskog trenera.

Tenis 02.07.2019 | 16:33
Vilander: Ivanišević je odmah pomogao Đokoviću!
Novak Đoković uspešno je preskočio prvu prepreku na Vimbldonu - Filipa Kolšrajbera.

Duel srpskog i nemačkog tenisera trajao je tri seta, a rezultat je bio 6:3, 7:5 i 6:3, čime je svetski "Broj jedan" i branilac titule zakazao meč druge runde protiv Amerikanca Denisa Kudle.

Takođe, meč Đoković - Kolšrajber bio je prvi u kojem je Nole u "stručnom štabu" imao i legendarnog hrvatskog tenisera, Gorana Ivaniševića.

Njih dvojica počeli su da sarađuju uoči početka Vimbldona, a Šveđanin Mats Vilander odmah je video rezultat te saradnje.

"Bio je to tesan drugi set i Novak je postajao emotivan na kraju, što je dobra stvar", rekao je on analizirajući meč na "Eurosportu".

"Mislim da je ovo bio perfektan meč za Novaka, jer je imao priliku da odigra na tri seta, da mu rival bude igrač protiv koga je izgubio na Indijan Velsu, ali i igrač koga je pobedio u poslednja tri meča", dodao je on.

Komentarišući Ivaniševićev dolazak u Novakov tim, Šveđanin je u jednom detalju video uticaj nekadašnjeg osvajača Vimbldona.

"Teško je reći da li je Goran Ivanišević imao uticaj na Novakovu taktiku, ali mislim da je emotivno napravio veliku razliku. Mislim da ste mogli da vidite da je u drugom setu tamo bila još jedna osoba za koju je igrao, borio se... Tamo je bila još jedna osoba sa kojom može da razgovara o tenisu u svlačionicu. Naravno, to je još jedan šampion Vimbldona", dodao je Vilander.

Što se tiče Novakove igre, rekao je...

"Novak se na travi Vimbldona uglavnom drži svojih 'oružja'. Diktira svojim forhendom i uvek će biti dobar na bekhendu, ali neće želeti da se brani previše", dodao je Vilander.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar