Настављена пета сједница НСРС

Други наставак 5. редовне сједнице Народне скупштине Републике Српске (РС) почео је данас у Бањалуци

Република Српска 02.07.2019 | 10:19
Настављена пета сједница НСРС
На дневном реду је 14 нацрта закона, међу којима о узурпацијама и добровољачким компентенцијама, правосудном испиту, насљеђивању, те нацрт закона о измјенама и допунама Закона о доприносима – приједлог посланице Партије демократског прогреса (ПДП) Јелене Тривић.

Посланици би требало да разматрају измјене и допуне закона о електронском потпису, Гарантном фонду РС, инвестиционим фондовима, посредовању у запошљавању и правима за вријеме незапослености те здравственом осигурању.

Биће ријечи и о Нацрту стратегије за борбу против сајбер криминалитета у РС од 2019. до 2023. године те консолидованом извјештају о извршењу Буџета РС у прошлој години, као и, између осталог, извјештају о раду Министарства унутрашњих послова РС за 2018. годину.

Ентитетски парламент је, у првом наставку 5. редовне сједнице, усвојио 11 закона и три нацрта закона, међу којима и Закон о измјенама и допунама Закона о полицији и унутрашњим пословима са амандманима, којим је брисан члан о успостављању резервног састава полиције.

(БН/Фена)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Херц

02.07.2019 08:57

ТРЛА БАБА ЛАН...ДА ЈОЈ ПРОДЈЕ ДАН.. ИЛИ НАРОДСКИ. ..МЛАЋЕЊЕ ПРАЗНЕ СЛАМЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

02.07.2019 10:20

Господе молимо ти се дај народу код криминалаца животни ред, ова банда на власти годинама пљачкајући све у РС само даје стрес.

Name

ре -ре

02.07.2019 11:33

Добри човјече Вукановићу Тривићка Станивуковићу и Станићу банда је изучила сав у школи РС криминал и не може јој нико ништа вашом реториком опозиције у народној лоповској скупштини РС.

Name

Мирко

02.07.2019 11:10

Ова нар. скупштина не ради ништа. Активни посланици су : Јелена Тривиц, Небојша Вукановић, Драско Станивуковиц, полуактивни :Миладин Станић, Давор Шешиц, Љубиша Круниц, остало у опозицији доста лоше, а што се тиче позиције чиста нула они сједе само да би гласали за владин приједлог ида приме плату. Нису зарадили нити једну марку срам их било, ко нормалан да их плаћа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

УРОШ

02.07.2019 12:57

Зар нису најактивнији ОБРЕНОВИ ПОСЛАНИЦИ из Добоја.Пратим пренос Народне Скупштине и видим да у свему предњаче јошић марић тодоровић глигорић лукић и одлично представљају своју изборну јединицу!