Nastavljena peta sjednica NSRS

Drugi nastavak 5. redovne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske (RS) počeo je danas u Banjaluci

Republika Srpska 02.07.2019 | 10:19
Nastavljena peta sjednica NSRS
Na dnevnom redu je 14 nacrta zakona, među kojima o uzurpacijama i dobrovoljačkim kompentencijama, pravosudnom ispitu, nasljeđivanju, te nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o doprinosima – prijedlog poslanice Partije demokratskog progresa (PDP) Jelene Trivić.

Poslanici bi trebalo da razmatraju izmjene i dopune zakona o elektronskom potpisu, Garantnom fondu RS, investicionim fondovima, posredovanju u zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti te zdravstvenom osiguranju.

Biće riječi i o Nacrtu strategije za borbu protiv sajber kriminaliteta u RS od 2019. do 2023. godine te konsolidovanom izvještaju o izvršenju Budžeta RS u prošloj godini, kao i, između ostalog, izvještaju o radu Ministarstva unutrašnjih poslova RS za 2018. godinu.

Entitetski parlament je, u prvom nastavku 5. redovne sjednice, usvojio 11 zakona i tri nacrta zakona, među kojima i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima sa amandmanima, kojim je brisan član o uspostavljanju rezervnog sastava policije.

(BN/Fena)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Herc

02.07.2019 10:57

TRLA BABA LAN...DA JOJ PRODJE DAN.. ILI NARODSKI. ..MLAĆENJE PRAZNE SLAME

ODGOVORITE
Name

re

02.07.2019 12:20

Gospode molimo ti se daj narodu kod kriminalaca životni red, ova banda na vlasti godinama pljačkajući sve u RS samo daje stres.

Name

re -re

02.07.2019 13:33

Dobri čovječe Vukanoviću Trivićka Stanivukoviću i Staniću banda je izučila sav u školi RS kriminal i ne može joj niko ništa vašom retorikom opozicije u narodnoj lopovskoj skupštini RS.

Name

Mirko

02.07.2019 13:10

Ova nar. skupština ne radi ništa. Aktivni poslanici su : Jelena Trivic, Nebojša Vukanović, Drasko Stanivukovic, poluaktivni :Miladin Stanić, Davor Šešic, Ljubiša Krunic, ostalo u opoziciji dosta loše, a što se tiče pozicije čista nula oni sjede samo da bi glasali za vladin prijedlog ida prime platu. Nisu zaradili niti jednu marku sram ih bilo, ko normalan da ih plaća.

ODGOVORITE
Name

UROŠ

02.07.2019 14:57

Zar nisu najaktivniji OBRENOVI POSLANICI iz Doboja.Pratim prenos Narodne Skupštine i vidim da u svemu prednjače jošić marić todorović gligorić lukić i odlično predstavljaju svoju izbornu jedinicu!