Вориорси показали класу – повлаче Дурентов #35!

Голден Стејт Вориорси захвалили су се Кевину Дуренту на доприносу у освајању две титуле у три сезоне.  Емотиван растанак: НИКО неће носити Дурентов број 35! Голден Стејт Вориорси опростили су се од играча са којим су освојили двије титуле у протекле три сезоне.

Кошарка 02.07.2019 | 21:38
Вориорси показали класу – повлаче Дурентов #35!
Дурент је одлучио да каријеру настави на источној обали, прихвативши понуду Бруклин Нетса вредну 164 милиона долара, пре свега јер је у њујоршки тим стигао и Кајри Ирвинг, уз Деандреа Џордана.

Вориорси су истакли да се Дурент, који је био МВП у оба финала у којима су "ратници" тријумфовали, "понашао изврсно и достојанствено како на терену тако и ван њега".

Као "Ратници" су као крајњи вид захвалности Дуренту на свему што је учинио одлучили да повуку из употребе број 35 који је КД носио у Оукленду, иако је још далеко од пензије.

"Данас, када почиње ново поглавље у својој невероватној каријери, захваљујемо КД-у за све његове доприносе, јер је био саставни део једне од најплоднијих издања у историји НБА и желимо му добро док наставља своје путовање ка Кући славних. Све док сам потпредседник овог тима, ниједан играч нец́е носити број 35 за Ратнике", наводи се у саопштењу директора Голден Стејта Џоа Лејкоба.

Вориорси су брзо реаговали на одлазак Дурента и потписали максималан уговор са Клејом Томпсоном и довели Ол-стар плејмејкера Дианђела Расела, те са центром Кевином Лунијем.

Луни је потписао трогодишњи уговор вредан 15 милиона долара, а за њега се изборио сјајним играма као део ротације са Демаркусом Казинсом у рекету те у плеј-офу након повреде "Бугија".

Тридесети пик са драфта 2015. је просечно бележио 6,3 поена уз 5,2 скокова за 18,5 минута по мечу, а с обзиром да је Голден Стејт напустио Џордан Бел, за сада је пројектован за стартног центра тима.

Кевин Дурент (30) напустио је Голден Стејт послије три успјешне сезоне и са два шампионска прстена отишао у Бруклин.

Заједно са Кајријем Ирвингом и Деандреом Џорданом, "Кеј-Ди" покушаће да послије дугог опоравка од тешке повреде још једном "нападне" титулу.

Његов долазак у Голден Стејт прошао је 2016. уз гласне коментаре и осуде, а он је вукао "ратнике" до још два шампионска пехара, јер је био двоструки МВП НБА финала, у узастопним сезона - 2016/17 и 2017/18.

На дан када је озваничен његов прелазак међу Нетсе, огласио се и копредсједник Голден Стејта Џо Лејкоб и емотивном поруком захвалио "Кеј-Дију" за све што је урадио у Калифорнији.

А, урадио је много!

Лејкобову поруку преносимо у цјелости:

"Прије три године, били смо одушевљени када је дошао Кевин Дурент, играч који мијења НБА лигу и један од најбољих који су икад играли. Донио је нашим навијачима и франшизи бројне сјајне моменте - двије НБА титуле, два признања за МВП-а НБА финала, три уласка у велико финале и био је незапамћено ефикасан.

Уз то, понашао се достојанствено и на терену и ван њега. Његова посвећеност овој заједници била је евидентна сваког дана, укључујући прошлу сезону, када му је његов филантропски труд донио годишњу НБА награду за помагање заједници.

Данас, када је почео ново поглавље у својој невјероватној каријери, захваљујемо Кеј-Дију за сав допринос, као и за то што је био интегрални део једне од најуспјешнијих серија у НБА лиги. Желим му добро на његовом путу ка НБА Кући славних.

Док сам копредсједник овог тима, ниједан играч неће поново обући број '35'".

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар