Voriorsi pokazali klasu – povlače Durentov #35!

Golden Stejt Voriorsi zahvalili su se Kevinu Durentu na doprinosu u osvajanju dve titule u tri sezone.  Emotivan rastanak: NIKO neće nositi Durentov broj 35! Golden Stejt Voriorsi oprostili su se od igrača sa kojim su osvojili dvije titule u protekle tri sezone.

Košarka 02.07.2019 | 21:38
Voriorsi pokazali klasu – povlače Durentov #35!
Durent je odlučio da karijeru nastavi na istočnoj obali, prihvativši ponudu Bruklin Netsa vrednu 164 miliona dolara, pre svega jer je u njujorški tim stigao i Kajri Irving, uz Deandrea Džordana.

Voriorsi su istakli da se Durent, koji je bio MVP u oba finala u kojima su "ratnici" trijumfovali, "ponašao izvrsno i dostojanstveno kako na terenu tako i van njega".

Kao "Ratnici" su kao krajnji vid zahvalnosti Durentu na svemu što je učinio odlučili da povuku iz upotrebe broj 35 koji je KD nosio u Ouklendu, iako je još daleko od penzije.

"Danas, kada počinje novo poglavlje u svojoj neverovatnoj karijeri, zahvaljujemo KD-u za sve njegove doprinose, jer je bio sastavni deo jedne od najplodnijih izdanja u istoriji NBA i želimo mu dobro dok nastavlja svoje putovanje ka Kući slavnih. Sve dok sam potpredsednik ovog tima, nijedan igrač neće nositi broj 35 za Ratnike", navodi se u saopštenju direktora Golden Stejta Džoa Lejkoba.

Voriorsi su brzo reagovali na odlazak Durenta i potpisali maksimalan ugovor sa Klejom Tompsonom i doveli Ol-star plejmejkera Dianđela Rasela, te sa centrom Kevinom Lunijem.

Luni je potpisao trogodišnji ugovor vredan 15 miliona dolara, a za njega se izborio sjajnim igrama kao deo rotacije sa Demarkusom Kazinsom u reketu te u plej-ofu nakon povrede "Bugija".

Trideseti pik sa drafta 2015. je prosečno beležio 6,3 poena uz 5,2 skokova za 18,5 minuta po meču, a s obzirom da je Golden Stejt napustio Džordan Bel, za sada je projektovan za startnog centra tima.

Kevin Durent (30) napustio je Golden Stejt poslije tri uspješne sezone i sa dva šampionska prstena otišao u Bruklin.

Zajedno sa Kajrijem Irvingom i Deandreom Džordanom, "Kej-Di" pokušaće da poslije dugog oporavka od teške povrede još jednom "napadne" titulu.

Njegov dolazak u Golden Stejt prošao je 2016. uz glasne komentare i osude, a on je vukao "ratnike" do još dva šampionska pehara, jer je bio dvostruki MVP NBA finala, u uzastopnim sezona - 2016/17 i 2017/18.

Na dan kada je ozvaničen njegov prelazak među Netse, oglasio se i kopredsjednik Golden Stejta Džo Lejkob i emotivnom porukom zahvalio "Kej-Diju" za sve što je uradio u Kaliforniji.

A, uradio je mnogo!

Lejkobovu poruku prenosimo u cjelosti:

"Prije tri godine, bili smo oduševljeni kada je došao Kevin Durent, igrač koji mijenja NBA ligu i jedan od najboljih koji su ikad igrali. Donio je našim navijačima i franšizi brojne sjajne momente - dvije NBA titule, dva priznanja za MVP-a NBA finala, tri ulaska u veliko finale i bio je nezapamćeno efikasan.

Uz to, ponašao se dostojanstveno i na terenu i van njega. Njegova posvećenost ovoj zajednici bila je evidentna svakog dana, uključujući prošlu sezonu, kada mu je njegov filantropski trud donio godišnju NBA nagradu za pomaganje zajednici.

Danas, kada je počeo novo poglavlje u svojoj nevjerovatnoj karijeri, zahvaljujemo Kej-Diju za sav doprinos, kao i za to što je bio integralni deo jedne od najuspješnijih serija u NBA ligi. Želim mu dobro na njegovom putu ka NBA Kući slavnih.

Dok sam kopredsjednik ovog tima, nijedan igrač neće ponovo obući broj '35'".

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar