Бенитез уз кинеске милионе “преболио” Њукасл!

Шпански стручњак Рафаел Бенитез (59) нови је тренер кинеског клуба Далијан Јифанг, јављају британски медији.  Бенитез у Кини за 13. 400. 000 годишње! У Далијену Јифангу водиће Караска и Хамшика.

Фудбал 02.07.2019 | 15:36
Бенитез уз кинеске милионе “преболио” Њукасл!
Бенитез ће као нови тренер кинеског клуба бити представљен већ данас, два дана након што му је истекао уговор с енглеским Њукаслом.

Како пише “Скај Спортс”, Бенитез ће у Кини зарађивати двоструко више него у Енглеској.

Шпанац је у понедјељак објавио писмо упућено навијачима Њукасла у којем је признао да је желио остати у клубу, али да он и челници клуба нису дијелили исту визију.

"Постало је јасно да ја и они на врху не дијелимо исту визију. Желио сам остати, али нисам само желио да продужим уговор. Хтио сам да будем дио пројекта", написао је Бенитез.

"Свраке" су прошлу сезону с Бенитезом на клупи завршиле на 13. мјесту Премијер лиге

Бенитез је у Њукасл стигао прије три године, а раније у каријери с клупе је водио бројне велике клубове, укључујући и Ливерпул, Челси, Интер, Наполи и Реал Мадрид.

После свега што је проживео у сарадњи са Њукасловим газдом Мајком Ешлијем заслужио је ваљда Рафаел Бенитез и да се добрано наплати. Није више тренер око којег се отимају највећи европски клубови, али није ни шарлатан који је случајно стизао до успеха, већ озбиљан стручњак који додуше има проблем у комуникацији са великим звездама. Таквих препрека би ипак требало да буде поштеђен у наставку каријере, јер Бенитезје и званично преузео улогу шефа стручног штаба Далијен Јифанга, а тешко да ће кинески фудбалери смети нешто да му приговоре.

Имаће додше Рафа тамо и понеког странца на располагању, али Марека Хамшика зна још из периода успешне сарадње у Наполију, док се Јаник Ферерира Караско већ извинио послодавцима што је почетком лета инсистирао на повратку у Европу како не би изгубио место у репрезентацији Белгије пред Европско првенство 2020.

Дакле, Бенитез само треба да се концетрише на терен, а то свакао најбоље и иде. Ако је у Њукаслу и изгубио мотив у сталним спорењима око појачања ту је и чек на 13.400.000 евра годишње да му помогне да поново пронађе ентузијазам у себи. То је дупло више од онога што је зарађивао на Сент Џејмс Парку.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар