Benitez uz kineske milione “prebolio” Njukasl!

Španski stručnjak Rafael Benitez (59) novi je trener kineskog kluba Dalijan Jifang, javljaju britanski mediji.  Benitez u Kini za 13. 400. 000 godišnje! U Dalijenu Jifangu vodiće Karaska i Hamšika.

Fudbal 02.07.2019 | 15:36
Benitez uz kineske milione “prebolio” Njukasl!
Benitez će kao novi trener kineskog kluba biti predstavljen već danas, dva dana nakon što mu je istekao ugovor s engleskim Njukaslom.

Kako piše “Skaj Sports”, Benitez će u Kini zarađivati dvostruko više nego u Engleskoj.

Španac je u ponedjeljak objavio pismo upućeno navijačima Njukasla u kojem je priznao da je želio ostati u klubu, ali da on i čelnici kluba nisu dijelili istu viziju.

"Postalo je jasno da ja i oni na vrhu ne dijelimo istu viziju. Želio sam ostati, ali nisam samo želio da produžim ugovor. Htio sam da budem dio projekta", napisao je Benitez.

"Svrake" su prošlu sezonu s Benitezom na klupi završile na 13. mjestu Premijer lige

Benitez je u Njukasl stigao prije tri godine, a ranije u karijeri s klupe je vodio brojne velike klubove, uključujući i Liverpul, Čelsi, Inter, Napoli i Real Madrid.

Posle svega što je proživeo u saradnji sa Njukaslovim gazdom Majkom Ešlijem zaslužio je valjda Rafael Benitez i da se dobrano naplati. Nije više trener oko kojeg se otimaju najveći evropski klubovi, ali nije ni šarlatan koji je slučajno stizao do uspeha, već ozbiljan stručnjak koji doduše ima problem u komunikaciji sa velikim zvezdama. Takvih prepreka bi ipak trebalo da bude pošteđen u nastavku karijere, jer Benitezje i zvanično preuzeo ulogu šefa stručnog štaba Dalijen Jifanga, a teško da će kineski fudbaleri smeti nešto da mu prigovore.

Imaće dodše Rafa tamo i ponekog stranca na raspolaganju, ali Mareka Hamšika zna još iz perioda uspešne saradnje u Napoliju, dok se Janik Fererira Karasko već izvinio poslodavcima što je početkom leta insistirao na povratku u Evropu kako ne bi izgubio mesto u reprezentaciji Belgije pred Evropsko prvenstvo 2020.

Dakle, Benitez samo treba da se koncetriše na teren, a to svakao najbolje i ide. Ako je u Njukaslu i izgubio motiv u stalnim sporenjima oko pojačanja tu je i ček na 13.400.000 evra godišnje da mu pomogne da ponovo pronađe entuzijazam u sebi. To je duplo više od onoga što je zarađivao na Sent Džejms Parku.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar