КАН: Алжир технички супериоран, Сенегал на Уганду!

Кенија чека исход преосталих група.

Фудбал 02.07.2019 | 10:32
КАН: Алжир технички супериоран, Сенегал на Уганду!
Било је ту разних изненађења - ко је па очекивао да ће Мадагаскар завршити испред Нигерије? – али традиционалне афричке велесиле какве представљају Алжир и Сенегал нису себи дозволиле да се играју са угледом. На концу такмичења у првој фази Алжир је демонстрирао техничку супериорност у односу на већину, будимо објективни, дивљних и недисциплинованих екипа, док је фудбалери из Сенегала показали да су се у Европи научили стрпљењу што је било сасвим довољно да казне све грешке Кенијаца.

Сенегал је тако славио са 3:0, пошто је Ренов Исмаила Сар волејом оставио кенијског голмана Патрика Матасија да земљацима објашњава шта је хтео са тим неспретним истрчавање, да би се потом Ливерпулов ас Садио Мане искупио за раније промашени пенал и приде Муси Мухамедуприредио кратак курс на тему: не играј се с лоптом кад си последњи играч одбране. Мане је потом погодио и за коначних 3:0, пошто је из другог покушаја погодио са креча након што је Филемон Отијено, очигледно главом већ на неком другом месту, зарадио и други жути картон и приде скривио једанаестерац.

Алжир је био још убедљивији, не резултатски, јер Пустињске лисице су против Танзаније такође славиле резултатом 3:0. Међутим, за разлику од Сенегала, који се играо са живцима навијача све до пола сата пред крај меча, Алжирци су све завршили као сурови професионалци у првом полувремену.

Индивидуални квалитет Ислама Слиманија и Адама Унаса једноставно није оно на шта су фудбалери из Танзаније навикли и са чим су могли да се изборе. Такође, Алжир је ипак једна од реких екипа на Афричком купу нација у чијој се игри јасна идеја. Технике им никад није фалило. Помножите то са порозном одбраном ривала и долазимо до лаганих 3:0 уз гол и две Слиманијеве асистенције, односно два гола и једну Унасову асистенцију. Посебно нам је био симпатичан последњи играч танзанијске одбране код трећег гола Алжира док је голману објашњавао да треба да истрчи јер је, ваљда, он намерно пустио Унаса да га пролети као да га нема.

Алжир заслужено иде у осмину финала са првог места у групи, али још чека противника. Сенегал већ зна – Уганда је следећа. И Кенија има шансе да се домогне осмине финала, али јој је потребно да и Бенин (од Камеруна) и Ангола (од Малија) изгубе у последњем колу у својим групама. Није немогуће.

ГРУПА Ц

Кенија - Сенегал 0:3 (0:0)
/Сар 63, Мане 72, 78пен/

Танзанија - Алжир 0:3 (0:3)
/Слимани 34, Унас 39, 45+1/

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар