KAN: Alžir tehnički superioran, Senegal na Ugandu!

Kenija čeka ishod preostalih grupa.

Fudbal 02.07.2019 | 10:32
KAN: Alžir tehnički superioran, Senegal na Ugandu!
Bilo je tu raznih iznenađenja - ko je pa očekivao da će Madagaskar završiti ispred Nigerije? – ali tradicionalne afričke velesile kakve predstavljaju Alžir i Senegal nisu sebi dozvolile da se igraju sa ugledom. Na koncu takmičenja u prvoj fazi Alžir je demonstrirao tehničku superiornost u odnosu na većinu, budimo objektivni, divljnih i nedisciplinovanih ekipa, dok je fudbaleri iz Senegala pokazali da su se u Evropi naučili strpljenju što je bilo sasvim dovoljno da kazne sve greške Kenijaca.

Senegal je tako slavio sa 3:0, pošto je Renov Ismaila Sar volejom ostavio kenijskog golmana Patrika Matasija da zemljacima objašnjava šta je hteo sa tim nespretnim istrčavanje, da bi se potom Liverpulov as Sadio Mane iskupio za ranije promašeni penal i pride Musi Muhamedupriredio kratak kurs na temu: ne igraj se s loptom kad si poslednji igrač odbrane. Mane je potom pogodio i za konačnih 3:0, pošto je iz drugog pokušaja pogodio sa kreča nakon što je Filemon Otijeno, očigledno glavom već na nekom drugom mestu, zaradio i drugi žuti karton i pride skrivio jedanaesterac.

Alžir je bio još ubedljiviji, ne rezultatski, jer Pustinjske lisice su protiv Tanzanije takođe slavile rezultatom 3:0. Međutim, za razliku od Senegala, koji se igrao sa živcima navijača sve do pola sata pred kraj meča, Alžirci su sve završili kao surovi profesionalci u prvom poluvremenu.

Individualni kvalitet Islama Slimanija i Adama Unasa jednostavno nije ono na šta su fudbaleri iz Tanzanije navikli i sa čim su mogli da se izbore. Takođe, Alžir je ipak jedna od rekih ekipa na Afričkom kupu nacija u čijoj se igri jasna ideja. Tehnike im nikad nije falilo. Pomnožite to sa poroznom odbranom rivala i dolazimo do laganih 3:0 uz gol i dve Slimanijeve asistencije, odnosno dva gola i jednu Unasovu asistenciju. Posebno nam je bio simpatičan poslednji igrač tanzanijske odbrane kod trećeg gola Alžira dok je golmanu objašnjavao da treba da istrči jer je, valjda, on namerno pustio Unasa da ga proleti kao da ga nema.

Alžir zasluženo ide u osminu finala sa prvog mesta u grupi, ali još čeka protivnika. Senegal već zna – Uganda je sledeća. I Kenija ima šanse da se domogne osmine finala, ali joj je potrebno da i Benin (od Kameruna) i Angola (od Malija) izgube u poslednjem kolu u svojim grupama. Nije nemoguće.

GRUPA C

Kenija - Senegal 0:3 (0:0)
/Sar 63, Mane 72, 78pen/

Tanzanija - Alžir 0:3 (0:3)
/Slimani 34, Unas 39, 45+1/

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar