Лопетегијев хилти од 15.000.000!

Де Јонг у Севиљи.

Фудбал 02.07.2019 | 14:20
Лопетегијев хилти од 15.000.000!
Нагледали смо се тога и-ха пута последњих година. Кад се Севиља разлети по терену може да оптрчи до Марса и назад током 90 минута игре. Али кад наиђе на армирани бетон – фали један са хилти бушилицом да то пробије. И баш таквог је данас на поклон добио Ђулен Лопетеги. Поклон од 15.000.000 евра колико је Севиља дала за ПСВ-овог Лука де Јонга.

У ту цену урачунати су и сви бонуси, фиксно обештећење је дакле нешто ниже.  Уговор је потписан на четири године, а Севиља је добила прошле сезоне најбољег стрелца Ередивзије. Де Јонг је наиме постигао 28 голова на 34 утакмице.

Додуше, не очекује се да ће бити прва нападачка опција Лопетегија, иако су Луис Муријел и Андре Силва напустили стадион “Санчез Писхуан“. Ту је и даље Мунир Ел Хадади, стиже Мунас Дабур, који је решетао у Салцбургу, док је први шпиц свакако Висам бен Једер, мада се он овог лета доводио у везу са бројним клубовима, чак и Манчестер јунајтедом, Барселоном, понајвише са Пари Сен Жерменом.

Уосталом, у Лопетегијевом 4-3-3 систему нападачи морају да буду технички писменији од Де Јонга. Али ако налете на бункер – ето разбијача. Де Јонг се додуше није прославио у иностранству, мало ко га је упамтио по ролама у Борусији Менхенгладбах и Њукаслу (12 утакмица без гола) с тим да он сам признаје да тада није био зрео играч. Ове сезоне је међутим блистао и мада квалитет првенства Холандије не може да се пореди са Примером има ту неких параметара који говоре у ДеЈонгов прилог.

Рецимо, добио је 62 одсто ваздушних дуела и по томе је био без премца у Ередивизији. Даље, чак 77 пута је главом шутирао ка противничком голу, скоро два и по пута по утакмици. Ако рачунамо најјаче лиге Европе нико не може ни да му приђе. Леандро Паволети је рецимо постигао 11 голова главом, Карим Бензема осам, Кристијан Стуани, Роберт Левандовски, Александар Митровић, Крис Вуд  и Садио Мане по шест. А Де Јонг чак 13. Таквог “таргетмена“ Севиља скоро није имала.

Време ће показати да ли је то баш оно што јој је недостајало.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар