У затвору добио 20 понуда за брак

Тони Мусулин (48), држављанин Француске српскохрватског порјекла, који се "прославио" крађом 11,6 милиона евра у Лиону 2009. године, поново је ухапшен у Лондону када је покушао да промијени 50. 000 евра за фунте. Био у затвору и добио двадесет понуда за брак.

Босна и Херцеговина 02.07.2019 | 09:19
У затвору добио 20 понуда за брак
Мусулин је у уторак дошао у мјењачницу и донио 50.000 евра које је желио да размијени, а прије тога је већ размијенио 4.500 евра. Рекао је да ће се вратити са још 84.000 евра, што је привукло пажњу запослених у мјењачници. Позвали су полицију и он је ухапшен, преноси Блиц.

Међутим, како пишу француски медији, послије два дана ипак је пуштен.

Како наводе, Мусулин је огромну своту новца коју је имао код себе оправдао продајом "ферарија". Француски истражиоци сумњају да је новац, који је Мусулин покушао да размијени у Лондону, заправо дио украдених милиона које је украо у Лиону.

"Полиција је послије крађе пронашла девет милиона, али је 2,6 милиона недостајало. Та сума никада није пронађена", кажу извори и додају да је он по изласку из затвора често мотором путовао за Србију.

"Не искључује се ни могућност да је крадљивац 2,6 милиона евра склонио у Србији или уложио у неки бизнис у својој домовини. Наиме, Тонијев отац је Хрват, а мајка му је Српкиња", пишу француски медији.

Режирао "исплатив злочин"

Филмска пљачка која се нашироко и данас препричава догодила се 2009. године. За воланом блиндираног камиона за превоз новца који припада банци Француска, свој уобичајени радни дан одрађивао је управо "искусни возач са десетогодишњим искуством", Тони Мусулин.

Да се, ипак, дешава нешто несвакидашње, било је јасно када је Мусулин дао гас и одјурио у непознатом правцу камионом у ком се налазило 11,6 милиона евра.

Три сата касније, камион у ком је био новац пронађен је, али је био празан!

Неколико дана касније, након опсежне потраге за лоповом али и новцем, пронађена је гаража изнајмљена на лажно име. Да је гаража требало да послужи за складиштење новца, истражиоцима је било јасно када су угледали дупле зидове, а новац разбацан на све стране био је доказ да Мусулин није стигао да све спакује како је планирао.

Међутим, иако су помислили да су му ушли у траг, испоставило се да се на том мјесту налази сума од 9,1 милиона евра. Шта се догодило са разликом од нешто више од два милиона, по свему судећи, знаће само Мусулин.

Услиједили су дани трагања за бјегунцем, а чак је и Интерпол расписао међународну појтерницу у више од 150 земаља. Чешљање Француске али и других европских држава није дало никакве резултате. Нико није знао шта се десило са до тада узорним возачем који је једног дана само одлучио да дода гас и одјури на ону страну закона.

Све док се једанаестог дана од пљачке Мусулин није појавио у полицијској станици у Мароку. Предао се јер, како је касније објаснио, није планирао довјека да бјежи, а главни циљ његове акције био је да нашкоди фирми у којој ради јер није био задовољан условима рада.

Новац га, рекао је, није занимао.

Упитан да објасни где се онда налази разлика која недостаје, казао је да су неке новчанице испадале у транспорту, док је преносио новац.

Пет година затвора и двадесет понуда за брак

Тони Мусулин осуђен је затим на три године затвора. На руку му је ишло то што у пљачки нико није повријеђен. Јасно је било већ тада да је Мусулин добро проучио француске законе. У јесен исте године када му је изречена пресуда, у апелационом поступку добио је још двије године затвора због лажне пријаве крађе његовог "ферарија".

Затворске дане проводио је учећи енглески језик и бавећи се спортом. Занимљиво је да је његова популарност досегла те границе да су многи носили мајице са његовим ликом, репери су га спомињали у пјесмама, снимљен је филм по његовој причи, а током боравка иза решетака добио је чак двадесетак понуда за брак.

Ипак, остаје мистерија на који начин ће Мусулин искористити новац који је "зарадио" својим пакленим планом јер су све новчанице обележене, као и то гдје је сакрио новац. Тамошњи истражиоци посумњали су да би то могли бити Србија или Хрватска управо због корена које има овдје.

Иначе, Мусулин је рођен 1970. године , говоре подаци објављени на његовој страници Википедије. Његов отац Винко је у Француску отишао још као млад, са 22 године, а тамо је радио као електричар. И Тони је, као млад, показивао интресовање за електронику и аутомобиле, али га је по свему судећи његов пут одвео на неку другу страну.

Испразнио рачуне у банци и нестао

Непосредно прије пљачке испразнио је своје рачуне у банци на којима је имао 137.000 евра, што је била позамашна сума за једног возача камиона у банци. Такође, нико није могао да објасни ни одакле возачу два "ферарија" у свом власништву, али је Тони то глат оправдао чињеницом да је желио да отвори агенцију за изнајмљивање луксузних аутомобила.

Да ли је Мусулин енглески језик који је учио у затвору у Француској намјеравао да искористи у неком од својих "подухвата" у Лондону гдје је овог пута ухапшен, његови вјерни фанови ће вјероватно сазнати у наредном периоду.

(Независне)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

А

02.07.2019 07:39

И

ОДГОВОРИТЕ
Name

Занимљиво

02.07.2019 11:18

Велик износ с' обзиром да није у власти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

лопов

02.07.2019 16:20

Која се то неби лијепила за 11 милиона. И богатасу Дудуку пису сваки дан

ОДГОВОРИТЕ