И данас тропска врућина у БиХ

- У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити сунчано и веома топло вријеме са дневном температуром од 30 до 35, понегдје и до 37 степени Целзијусових, а метеоролози упозоравају на опрез и адекватну заштиту од сунца, посебно старијих људи, дјеце и хроничних болесника који активности треба да прилагоде прогнозираној врућини.

Босна и Херцеговина 02.07.2019 | 08:52
И данас тропска врућина у БиХ
Наранџасти метеоаларм је на снази за подручје Бањалуке, Приједора и Вишеграда, гдје се очекује температура изнад 35 степени Целзијусових, а у осталим предјелима жути метеоаларм.

Ујутро ће бити ведро, а током дана сунчано са мало облака, веома топло, мјестимично вруће и спарно, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Послије подне очекује се раст облака нестабилности на крајњем истоку који ће условити рјеђе грмљавине и по који пљусак.

Према вечери и ноћи облачност ће се развијати и на сјеверу, гдје ће донијети грмљавину и пљускове, локално у централним предјелима Посавине и Семберији може бити јачих и израженијих процеса. На југу ће бити суво и сунчано.

Дуваће слаб вјетар промјенљивог смјера, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Калиновик, Чемерно и Гацко 15, Соколац, Вишеград и Фоча 16, Источно Сарајево, Дрвар и Иван седло 17, Мркоњић Град, Невесиње, Сребреница и Бјелашница 18, Хан Пијесак, Градишка, Бугојно и Соколац 19, Ливно, Сарајево и Сребреница 20, Приједор и Билећа 21, Бијељина, Зворник, Добој и Зеница 22, Требиње, Бањалука и Тузла 23, Добој, Неум и Требиње 24, Мостар 25, те Брчко и Градачац 26 степени Целзијусових.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар