I danas tropska vrućina u BiH

- U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti sunčano i veoma toplo vrijeme sa dnevnom temperaturom od 30 do 35, ponegdje i do 37 stepeni Celzijusovih, a meteorolozi upozoravaju na oprez i adekvatnu zaštitu od sunca, posebno starijih ljudi, djece i hroničnih bolesnika koji aktivnosti treba da prilagode prognoziranoj vrućini.

Bosna i Hercegovina 02.07.2019 | 08:52
I danas tropska vrućina u BiH
Narandžasti meteoalarm je na snazi za područje Banjaluke, Prijedora i Višegrada, gdje se očekuje temperatura iznad 35 stepeni Celzijusovih, a u ostalim predjelima žuti meteoalarm.

Ujutro će biti vedro, a tokom dana sunčano sa malo oblaka, veoma toplo, mjestimično vruće i sparno, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Poslije podne očekuje se rast oblaka nestabilnosti na krajnjem istoku koji će usloviti rjeđe grmljavine i po koji pljusak.

Prema večeri i noći oblačnost će se razvijati i na sjeveru, gdje će donijeti grmljavinu i pljuskove, lokalno u centralnim predjelima Posavine i Semberiji može biti jačih i izraženijih procesa. Na jugu će biti suvo i sunčano.

Duvaće slab vjetar promjenljivog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Кalinovik, Čemerno i Gacko 15, Sokolac, Višegrad i Foča 16, Istočno Sarajevo, Drvar i Ivan sedlo 17, Mrkonjić Grad, Nevesinje, Srebrenica i Bjelašnica 18, Han Pijesak, Gradiška, Bugojno i Sokolac 19, Livno, Sarajevo i Srebrenica 20, Prijedor i Bileća 21, Bijeljina, Zvornik, Doboj i Zenica 22, Trebinje, Banjaluka i Tuzla 23, Doboj, Neum i Trebinje 24, Mostar 25, te Brčko i Gradačac 26 stepeni Celzijusovih.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar