Кад почнемо заиста да уживамо у одмору

Знате оно када се вратите с одмора, а имате осећај као да и нисте били? Тај осећај је најчешћи код викенд - одмора, сматрају стручњаци.

Путовања 02.07.2019 | 08:51
Кад почнемо заиста да уживамо у одмору
Потребно нам је неко време да се одмакнемо од наших свакодневних обвеза и размишљања о проблемима и да се опустимо. Истраживање, у којем је учествовало 2.000 Американаца старости од 25 до 55 година, показало је да ниво стреса остаје исти код оних који на одмор одлазе краће од три дана.

Наиме, најмање три дана су потребна да одрасла особа почне да се опушта барем мало, један је од закључака истраживања. Има то смисла ако знамо да први дан пута немате много времена баш за опуштање.

Други дан већини прође у прилагођавању у новом окружењу, након чега може да почне процес опуштања. Ипак, многи различито реагују па им је потребно и дуже времена за прилагођавање када су на годишњем одмору. Готово 35 одсто испитаника изјаснило се да свој одмор воли да проведе у опуштању и одмарању.

Неко авантуристичко путовање биће први избор за 38 одсто испитаника, а стручњаци саветују, да је добро кад се искомбинују по мало обе опције. Није потребно искључити једну или другу опцију, можете уживати комбинујући једно и друго, поручује бранд менаџер Г Адвентурес-а, Симон Ма за Yахоо.

"Комбинација одмарања и опуштања уз истраживање нове околине на дестинацији на којој се налазите, одличан је рецепт за поновни налазак равнотеже и мира."

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар