КАН: Мароко први у Групи смрти!

Немилосрдни легионари Обале Слоноваче, Бусуфа гурнуо Јужну Африку на ивицу амбиса! Намибија свакако не иде даље!

Фудбал 01.07.2019 | 20:53
КАН: Мароко први у Групи смрти!
Мароко, Обала Слоноваче и Јужна Африка. Све селекције којих смо се последњих година нагледали на светским првенствима. С правом је зато Група Д на Афричком купу нација завредила епитет “групе смрти“ с тим да је проширени списак од 24 учесника дозволио да све фаворизоване екипе прођу у нокаут фазу такмичења. С тим да ће Јужна Африка да стрепи до завршетка мечева у преосталим групама, јер у осмину финала иду и четири од шест најбољих другопласираних екипа, па се Бафана-Бафана узда у поразе Бенина од Камеруна и Анголе од Малија.

И све то зато што је 34-годишњи Мбарк Бусафа, некада играч тимова какви су били Андерлехт, Анжи на врхунцу финансијске моћи и Локомотива, у последњем минуту утакмице искористио одсуство било какве концетрације у одбрани Јужноафриканаца и погодио за минималних 1:0. Мароку тај гол није ама баш ништа значио, били би они први у групи и са бодом, али кад се ривал већ нацртао Бусафа није опростио.

Да је Јужна Африка сачувала реми сигурно би била у те четири другопласиране екипе које би прошле даље. Овако, грицкаће нокте док се не заврше мечеви трећег кола и у осталим групама. Са друге стране, Намибија већ може да пакујере кофере. Руку на срце, у оваквој конкуренцији није имала шта да тражи. Видело се то и вечерас, легионари из Обале Слоноваче тукли су са свих страна и Намибијце са четири комада у мрежи испратили са турнира у Египту – 4:1.

Стрелци су били Тулузов Макс Градел, па Ксамаксов Сере Дије који је испалио пројектил са 30 метара, затим и Кристал Паласов Вилфред Заха и Лионов Максвел Корне. Опасан заиста тим има Обала Слоноваче, иако шкрипи међу стативама, па је тако Намибија тај један погодак постигла после велике грешке Силвана Гбоуоуа, иначе голмана конгоанског Мазембеа.

Обала Слоноваче и Мароко ипак иду даље. А такмичење на Афричком купу нација тек постаје занимљиво. Објективно, нема тамо квалитета за 24 екипе. Нема ни у Европи, камоли у Африци. Али кад главешине у оделима хоће да зараде ко ће да их заустави?

ГРУПА Д:

Намибија - Обала Слоноваче 1:4 (0:1)
/Каматука 71 – Градел 39, Сере Дије 58, Заха 84, Корне 89/

Јужна Африка - Мароко 0:1 (0:1)
/Бусуфа 90/



Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар