KAN: Maroko prvi u Grupi smrti!

Nemilosrdni legionari Obale Slonovače, Busufa gurnuo Južnu Afriku na ivicu ambisa! Namibija svakako ne ide dalje!

Fudbal 01.07.2019 | 20:53
KAN: Maroko prvi u Grupi smrti!
Maroko, Obala Slonovače i Južna Afrika. Sve selekcije kojih smo se poslednjih godina nagledali na svetskim prvenstvima. S pravom je zato Grupa D na Afričkom kupu nacija zavredila epitet “grupe smrti“ s tim da je prošireni spisak od 24 učesnika dozvolio da sve favorizovane ekipe prođu u nokaut fazu takmičenja. S tim da će Južna Afrika da strepi do završetka mečeva u preostalim grupama, jer u osminu finala idu i četiri od šest najboljih drugoplasiranih ekipa, pa se Bafana-Bafana uzda u poraze Benina od Kameruna i Angole od Malija.

I sve to zato što je 34-godišnji Mbark Busafa, nekada igrač timova kakvi su bili Anderleht, Anži na vrhuncu finansijske moći i Lokomotiva, u poslednjem minutu utakmice iskoristio odsustvo bilo kakve koncetracije u odbrani Južnoafrikanaca i pogodio za minimalnih 1:0. Maroku taj gol nije ama baš ništa značio, bili bi oni prvi u grupi i sa bodom, ali kad se rival već nacrtao Busafa nije oprostio.

Da je Južna Afrika sačuvala remi sigurno bi bila u te četiri drugoplasirane ekipe koje bi prošle dalje. Ovako, grickaće nokte dok se ne završe mečevi trećeg kola i u ostalim grupama. Sa druge strane, Namibija već može da pakujere kofere. Ruku na srce, u ovakvoj konkurenciji nije imala šta da traži. Videlo se to i večeras, legionari iz Obale Slonovače tukli su sa svih strana i Namibijce sa četiri komada u mreži ispratili sa turnira u Egiptu – 4:1.

Strelci su bili Tuluzov Maks Gradel, pa Ksamaksov Sere Dije koji je ispalio projektil sa 30 metara, zatim i Kristal Palasov Vilfred Zaha i Lionov Maksvel Korne. Opasan zaista tim ima Obala Slonovače, iako škripi među stativama, pa je tako Namibija taj jedan pogodak postigla posle velike greške Silvana Gbououa, inače golmana kongoanskog Mazembea.

Obala Slonovače i Maroko ipak idu dalje. A takmičenje na Afričkom kupu nacija tek postaje zanimljivo. Objektivno, nema tamo kvaliteta za 24 ekipe. Nema ni u Evropi, kamoli u Africi. Ali kad glavešine u odelima hoće da zarade ko će da ih zaustavi?

GRUPA D:

Namibija - Obala Slonovače 1:4 (0:1)
/Kamatuka 71 – Gradel 39, Sere Dije 58, Zaha 84, Korne 89/

Južna Afrika - Maroko 0:1 (0:1)
/Busufa 90/



Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar