Још један Србин у НБА лиги: Марко Гудурић!

По свему судећи, колонија наших кошаркаша у Америци биће бројнија за још једног играча!

Кошарка 02.07.2019 | 12:45
Још један Србин у НБА лиги: Марко Гудурић!
Марко Гудурић иде у НБА лигу?!

После две године у Фенербахчеу, српски бек шутер могао би да настави каријеру у САД, у дресу Мемфис Гризлија!

Репрезентативни бек био је 2017. "излазно" годиште на НБА драфту, али није био изабран. У међувремену, франшиза из Тенесија је очигледно пратила његов развој у Истанбулу, у клубу који је претходних година био највећи расадник евролигашких играча за америчко тржиште.

Ако Гудурић оде у САД, број кошаркаша које је Жељко Обрадовић испратио у НБА лигу из Истанбула попеће се на чак СЕДМОРИЦУ.

Овај трансфер први је наговестио агент српског интернационалца Миодраг Ражнатовић, поруком на Тwиттеру: "Јављају ми да је у околини Прибоја уочен гризли! Сваког тренутка очекујемо званичну потврду те вести!" 

Повезивање Мемфиса са "Гудуриним" родним градом учинило је ту игру речима једноставном и најавило је одлазак у НБА некадашњег ђака и првотимца Црвене звезде. Исту информацију наговестио је и новинар познатог портала "ТхеАтхлетиц", док је специјализовани портал "Еурохоопс" потврдио да ће српски кошаркаш потписати двогодишњи уговор са Мемфисом.

Гудурић је јуниорски стаж завршио у Црвеној звезди 2013, а сениорску каријеру је почео у ФМП-у, за који је играо две године. Затим је 2015. прикључен првом тиму клуба са Малог Калемегдана, након што је са младом репрезентацијом освојио Европско првенство и био проглашен најбољим играчем турнира.

Исте јесени, дао је велики допринос да Звезда уђе у Топ 16 Евролиге и брзо је постао важан играч екипе Дејана Радоњића. Са црвено-белима је на Мали Калемегдан донео две титуле АБА лиге, Суперлиге Србије и Куп Радивоја Кораћа 2017, на којем је био најбољи играч финала против Партизана. 

У Фенербахче је прешао 2017. године, за значајно обештећење. Под командом Жељка Обрадовића је напредовао, сазрео, освојио титулу првака Турске 2018. и ове сезоне постизао 9,4 поена по мечу у Евролиги.

Судећи према данашњим најавама, његова будућност биће у НБА лиги.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар