Još jedan Srbin u NBA ligi: Marko Gudurić!

Po svemu sudeći, kolonija naših košarkaša u Americi biće brojnija za još jednog igrača!

Košarka 02.07.2019 | 12:45
Još jedan Srbin u NBA ligi: Marko Gudurić!
Marko Gudurić ide u NBA ligu?!

Posle dve godine u Fenerbahčeu, srpski bek šuter mogao bi da nastavi karijeru u SAD, u dresu Memfis Grizlija!

Reprezentativni bek bio je 2017. "izlazno" godište na NBA draftu, ali nije bio izabran. U međuvremenu, franšiza iz Tenesija je očigledno pratila njegov razvoj u Istanbulu, u klubu koji je prethodnih godina bio najveći rasadnik evroligaških igrača za američko tržište.

Ako Gudurić ode u SAD, broj košarkaša koje je Željko Obradović ispratio u NBA ligu iz Istanbula popeće se na čak SEDMORICU.

Ovaj transfer prvi je nagovestio agent srpskog internacionalca Miodrag Ražnatović, porukom na Twitteru: "Javljaju mi da je u okolini Priboja uočen grizli! Svakog trenutka očekujemo zvaničnu potvrdu te vesti!" 

Povezivanje Memfisa sa "Gudurinim" rodnim gradom učinilo je tu igru rečima jednostavnom i najavilo je odlazak u NBA nekadašnjeg đaka i prvotimca Crvene zvezde. Istu informaciju nagovestio je i novinar poznatog portala "TheAthletic", dok je specijalizovani portal "Eurohoops" potvrdio da će srpski košarkaš potpisati dvogodišnji ugovor sa Memfisom.

Gudurić je juniorski staž završio u Crvenoj zvezdi 2013, a seniorsku karijeru je počeo u FMP-u, za koji je igrao dve godine. Zatim je 2015. priključen prvom timu kluba sa Malog Kalemegdana, nakon što je sa mladom reprezentacijom osvojio Evropsko prvenstvo i bio proglašen najboljim igračem turnira.

Iste jeseni, dao je veliki doprinos da Zvezda uđe u Top 16 Evrolige i brzo je postao važan igrač ekipe Dejana Radonjića. Sa crveno-belima je na Mali Kalemegdan doneo dve titule ABA lige, Superlige Srbije i Kup Radivoja Koraća 2017, na kojem je bio najbolji igrač finala protiv Partizana. 

U Fenerbahče je prešao 2017. godine, za značajno obeštećenje. Pod komandom Željka Obradovića je napredovao, sazreo, osvojio titulu prvaka Turske 2018. i ove sezone postizao 9,4 poena po meču u Evroligi.

Sudeći prema današnjim najavama, njegova budućnost biće u NBA ligi.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar