Ковачић постао најскупљи хрватски фудбалер!

Везиста се и дефинитивно не враћа у Мадрид.  Реал продао Ковачића у Челси! Исплаћено скоро пола Азаровог трансфера, каса се полако пуни. . .  Клубови потврдили трансфер.

Фудбал 02.07.2019 | 11:48
Ковачић постао најскупљи хрватски фудбалер!
Договор је постигнут и потврђена на званичним сајтовима Челсија и Реал Мадрида - Матео Ковачић остаје у Лондону.

Иако "плавци" имају забрану ФИФА на довођење играча, искористили су "рупу у закону" због чињенице да је хрватски везиста прошлу сезону наступао за њих на позајмици и откупили га овог лета од Мадриђана за (и даље незванично) 45.000.000 евра. Помиње се и цфира од 50.000.000, али у сваком случају, овим трансфером је 25-годишњи централни везиста постао најскупље плаћен хрватски фудбалер.

Ковачић је прошле сезоне имао запажену улогу у екипи Мауриција Сарија и значајно допринео Челсијевом освајању Лиге Европе, а видећемо како ће се уклопити у замисли новог тренера, по свему судећи Френка Лампарда, пошто се Италијан вратио у домовину, на клупу Јувентуса.

Као што је било и најављено, Челси је откупио Матеа Ковачића од Реал Мадрида.

Хрватски везиста је прошлог лета стигао у Челси на позајмицу из Мадрид и оставио више него солидан утисак. Није изгледало као сигурно да ће га Челси откупити све док зимус ФИФА није казнила Плавце забраном регистрације нових играча у наредна да прелазна рока.

Како Челси овог лета није могао да купује новјалије, једино решење му је био да враћа своје играче са позајмица или откупљује туђе играче који су већ пре овог лета стили на позајмицу.

Помињало се да Ковачића желе Интер и Милан, Реал Мадрид је на почетку одредио цену од чак 50.000.000 евра, али Италијани то нису могли да плате. Остао је само Челси и после вишедневних преговора, Плавци су добили мали попуст и купили Ковачића за 45.000.000 евра. То је скоро половина онога што је Реал платио Челсију за Азара.

Иначе, Реал је зарадио на Хрвату којег је купио пре четири године од Интера за 30.000.000 евра и који није био стандардан у Мадриду. Подсетимо, Краљевски клуб је већ инкасирао и 40.000.000 евра од продаје Маркоса Љорентеа у Ателтико, а следује му и 20.000.000 евра када Милан наредног лета откупи ТеаЕрнандеза. 

Ковачић је овим трансфером остао најскупљи хрватски фудбалер у историји. И до сада је његов трансфер у Реал био национални рекорд Хрватске, а сада га је поправио.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар