Kovačić postao najskuplji hrvatski fudbaler!

Vezista se i definitivno ne vraća u Madrid.  Real prodao Kovačića u Čelsi! Isplaćeno skoro pola Azarovog transfera, kasa se polako puni. . .  Klubovi potvrdili transfer.

Fudbal 02.07.2019 | 11:48
Kovačić postao najskuplji hrvatski fudbaler!
Dogovor je postignut i potvrđena na zvaničnim sajtovima Čelsija i Real Madrida - Mateo Kovačić ostaje u Londonu.

Iako "plavci" imaju zabranu FIFA na dovođenje igrača, iskoristili su "rupu u zakonu" zbog činjenice da je hrvatski vezista prošlu sezonu nastupao za njih na pozajmici i otkupili ga ovog leta od Madriđana za (i dalje nezvanično) 45.000.000 evra. Pominje se i cfira od 50.000.000, ali u svakom slučaju, ovim transferom je 25-godišnji centralni vezista postao najskuplje plaćen hrvatski fudbaler.

Kovačić je prošle sezone imao zapaženu ulogu u ekipi Mauricija Sarija i značajno doprineo Čelsijevom osvajanju Lige Evrope, a videćemo kako će se uklopiti u zamisli novog trenera, po svemu sudeći Frenka Lamparda, pošto se Italijan vratio u domovinu, na klupu Juventusa.

Kao što je bilo i najavljeno, Čelsi je otkupio Matea Kovačića od Real Madrida.

Hrvatski vezista je prošlog leta stigao u Čelsi na pozajmicu iz Madrid i ostavio više nego solidan utisak. Nije izgledalo kao sigurno da će ga Čelsi otkupiti sve dok zimus FIFA nije kaznila Plavce zabranom registracije novih igrača u naredna da prelazna roka.

Kako Čelsi ovog leta nije mogao da kupuje novjalije, jedino rešenje mu je bio da vraća svoje igrače sa pozajmica ili otkupljuje tuđe igrače koji su već pre ovog leta stili na pozajmicu.

Pominjalo se da Kovačića žele Inter i Milan, Real Madrid je na početku odredio cenu od čak 50.000.000 evra, ali Italijani to nisu mogli da plate. Ostao je samo Čelsi i posle višednevnih pregovora, Plavci su dobili mali popust i kupili Kovačića za 45.000.000 evra. To je skoro polovina onoga što je Real platio Čelsiju za Azara.

Inače, Real je zaradio na Hrvatu kojeg je kupio pre četiri godine od Intera za 30.000.000 evra i koji nije bio standardan u Madridu. Podsetimo, Kraljevski klub je već inkasirao i 40.000.000 evra od prodaje Markosa Ljorentea u Ateltiko, a sleduje mu i 20.000.000 evra kada Milan narednog leta otkupi TeaErnandeza. 

Kovačić je ovim transferom ostao najskuplji hrvatski fudbaler u istoriji. I do sada je njegov transfer u Real bio nacionalni rekord Hrvatske, a sada ga je popravio.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar