Лазаро је Интерово друго појачање данас!

Конте решио десни бок! Неразури потврдили.

Фудбал 01.07.2019 | 19:49
Лазаро је Интерово друго појачање данас!
Интер је данас потврдио још једно велико појачање. После Дијега Година чији трансфер из Атлетика је јутрос и званично потврђен, данас је објављен и долазак Валентина Лазара.

Интер је најбољег играча Херте довео за обештећење од 25.000.000 евра у које су укључени и бонуси. Играч је јутрос успешно прошао лекарске пргледе и потписао петогодишњи уговор вредан 1.500.000 евра по сезони.

Валентино Лазаро је 23-годишњи Аустријанац који покрива десни бок. Може да игра као бек, може и као крило, али најбоље се сналази у улози офанзивног десног бека. А то је упрвао оно што је било потребно новом тремеру Антонију Контеу. Он игра са тројицом штопера у линији и двојицом офанзивних спољних играча.

Лазаро ће бити Контеово решење за десни бок с обзиром да је Интер ту имао великих проблема. Летос је из Атлетика доведен Врсаљко на позајмицу, али је разочарао и после повреде је враћен у јануару. Тада је као привремено решење позајмљен Седрик Соарес из Саутемтпона, али ни он није оставио бољи утисак. Тако је већи део сезоне позицију десног бека попуњавао неубедљиви Данило Дамброзио.

Он није Контеов профил и тражило се појачање. Помињали су се Дармијан из Манчестер Јунајтеда, Данило из Манчестер Ситија, Саравија из Аргентине, Хисај из Наполија, Запакоста из Челсија, чак и Дани Алвес. Ипак, избор је пао на млађег и јефтинијег Лазара. Преговори са Хертом су дуго трајали, Интер је кренуо са почетном понудом од 15.000.000 евра, али су Немци истрајали у ономе што су тражили и натерали Интер да плати пуну цену.

Лазаро је брз и технички вепома поткован играч. Пре Херте је играо за Ред Бул Салцбург. Тамо је чак играо и као „десетка“ и показао завидне плејмејкерске и реализаторске способности. У Херти је минуле сезоне постигао три гола и забележио седам асистенција у Бундеслиги играјући на десном боку.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар