Lazaro je Interovo drugo pojačanje danas!

Konte rešio desni bok! Nerazuri potvrdili.

Fudbal 01.07.2019 | 19:49
Lazaro je Interovo drugo pojačanje danas!
Inter je danas potvrdio još jedno veliko pojačanje. Posle Dijega Godina čiji transfer iz Atletika je jutros i zvanično potvrđen, danas je objavljen i dolazak Valentina Lazara.

Inter je najboljeg igrača Herte doveo za obeštećenje od 25.000.000 evra u koje su uključeni i bonusi. Igrač je jutros uspešno prošao lekarske prglede i potpisao petogodišnji ugovor vredan 1.500.000 evra po sezoni.

Valentino Lazaro je 23-godišnji Austrijanac koji pokriva desni bok. Može da igra kao bek, može i kao krilo, ali najbolje se snalazi u ulozi ofanzivnog desnog beka. A to je uprvao ono što je bilo potrebno novom tremeru Antoniju Konteu. On igra sa trojicom štopera u liniji i dvojicom ofanzivnih spoljnih igrača.

Lazaro će biti Konteovo rešenje za desni bok s obzirom da je Inter tu imao velikih problema. Letos je iz Atletika doveden Vrsaljko na pozajmicu, ali je razočarao i posle povrede je vraćen u januaru. Tada je kao privremeno rešenje pozajmljen Sedrik Soares iz Sautemtpona, ali ni on nije ostavio bolji utisak. Tako je veći deo sezone poziciju desnog beka popunjavao neubedljivi Danilo Dambrozio.

On nije Konteov profil i tražilo se pojačanje. Pominjali su se Darmijan iz Mančester Junajteda, Danilo iz Mančester Sitija, Saravija iz Argentine, Hisaj iz Napolija, Zapakosta iz Čelsija, čak i Dani Alves. Ipak, izbor je pao na mlađeg i jeftinijeg Lazara. Pregovori sa Hertom su dugo trajali, Inter je krenuo sa početnom ponudom od 15.000.000 evra, ali su Nemci istrajali u onome što su tražili i naterali Inter da plati punu cenu.

Lazaro je brz i tehnički vepoma potkovan igrač. Pre Herte je igrao za Red Bul Salcburg. Tamo je čak igrao i kao „desetka“ i pokazao zavidne plejmejkerske i realizatorske sposobnosti. U Herti je minule sezone postigao tri gola i zabeležio sedam asistencija u Bundesligi igrajući na desnom boku.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar