Рашфорд остаје до 2023. године!

Јунајтед је све у животу! Енглески Манчестер јунајтед саопштио је у понедјељак да је Маркус Рашфорд потписао нови уговор до јуна 2023. године, с могућношћу продужења за још годину дана.  Рашфорд плаћенији и од Погбе, Јунајтед већ одустао од шампионске трке за наредну сезону? Потписан уговор до 2023. уз опцију да се сарадња продужи и на додатну годину.

Фудбал 02.07.2019 | 08:38
Рашфорд остаје до 2023. године!
Двадесетједногодишњи нападач је производ клупске академије и у "црвеним ђаволима" је од своје седме године.

У дресу клуба са "Олд Трафорда" је забиљежио 170 наступа и стекао статус репрезентативца Енглеске, за коју је наступио на 32 утакмице.

"Јунајтед је све у мом животу откако сам дошао као седмогодишњи дјечак. Овај клуб ме обликовао, и као играча и као особу, па је за мене привилегија сваки пут кад добијем прилику да обучем његов дрес", рекао је Рашфорд послије потписивања уговора.

Млади нападач се потом захвалио и менаџеру Јунајтеда Оле Гунару Солскјеру.

"Желим да захвалим Олеу и његовом стручном штабу за све што су учинили за мене. Они су савршена група тренера која ме учила да наставим даљи развој и напредак на сљедећи ниво. Даћу све од себе да помогнем клубу да се врати тамо гдје му је мјесто и остварим успјех који наши навијачи заслужују", додао је нападач Манчестер јунајтеда.

Подсјетимо, "ђаволи" су овог љета ангажовали Данијела Џејмса из Свонсија и Ерона Ван-Бисаку из Кристал Паласа, а продужена је и сарадња са шпанским везистом Хуаном Матом.

Менаџери су испрва тражили 350.00 фунти недељно илити нешто више од 20.000.000 евра годишње. Толико наравно нису добили, али су свеједно успели да свом клијенту избоксују уговор који би Маркуса Рашфордамогао да учини плаћенијим и од Пола Погбе, а уједно и најплаћенијим Енглезом у свету фудбала.

Манчестер јунајтед је објавио да је потписао нови уговор са 21-годишњим  нападачем. Истећи ће тек 2023. године мада је у њему и опција да се сарадња продужи на додатну сезону.

Е сад, оно најзанимљивије…

По острвским медијима могу се пронаћи различите информације око фиксног дела уговора, али најчешће се говори о 250.000 фунти недељно, односно око 14.500.000 евра годишње за момка који је Јунајтедов играч још од седме године. Међутим, сви су сагласни у тврдњи да би Рашфорд, ако испуни све услове о премијама, могао да добаци и до целих 300.000 фунти недељно, односно негде око 17.400.000 евра годишње!

Са том сумом би надмашио и Пола Погбу (290.000 фунти недељно) и постао други на листи најплаћенијих Јунајтедових играча, одмах иза Алексиса Санчеза, који са све премијама може да заокружи на 500.000 фунти недељно, мада како игра премије се ретко исплаћују.

Рашфорд би такође могао да изједначи и примања Рахима Стерлинга, кога је Манчестер Сити још у новембру наградио за одличне партије код Пепа Гвардиоле са уговором на 300.000 фунти недељно. То значи да би Рашфорд и Стерлинг могли да деле статус најплаћенијих енглеских фудбалера.

А шта ово значи за Манчестер јунајтед?

Прво, да Ромелу Лукаку може да пакује кофере, јер је јасно да ће сада Рашфорд бити закуцан на месту стартног шпица, не крила. До сада се Лукаку доводио у везу са Интером, који нуди 10.000.000 евра за двогодишњу позајмицу са обавезним откупом после тога за 60.000.000.

Даље, овакав уговор за Рашфорда значи и да Јунајтед жели да исправи све грешке које је направио са куповинама играча по одласку сер Алекса Фергусона. Сада жели млађе играче, који могу да напредују.  Стога овог лета нема великих бомби на Олд Трафорду. Одбио је Јунајтед да испрати Лестеров захтев од 90.000.000 евра за Харија Мегвајера, одбио је и да уђе у лицитацију око потписа Матијса Де Лихта.

Писало се по медијима и о интересовању за Ивана Ракитића и Пјер-Емерика Обамејана, али сада се тврди да нема ништа од тога. После довођења Кристал Паласовог бека Арона Ван-Бисаке (56.000.000 евра) најближи потписима су двојица везиста: Спортингов Бруно Фернандеш (24), те Шон Лонгстаф (21) из Њукасла.

Има ту талента, али чини нам се да се Јунајтед унапред предао кад је борба за шампионску титулу у наредној сезони.

Наравно, све би ове пројекције могао да промени евентуални одлазак Пола Погбе у мадридски Реал због чега ће Оле Гунар Солскјер разговарати са француским асом, тек да види да ли овај има мотива да настави авантуру на Олд Трафорду.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар