Rašford ostaje do 2023. godine!

Junajted je sve u životu! Engleski Mančester junajted saopštio je u ponedjeljak da je Markus Rašford potpisao novi ugovor do juna 2023. godine, s mogućnošću produženja za još godinu dana.  Rašford plaćeniji i od Pogbe, Junajted već odustao od šampionske trke za narednu sezonu? Potpisan ugovor do 2023. uz opciju da se saradnja produži i na dodatnu godinu.

Fudbal 02.07.2019 | 08:38
Rašford ostaje do 2023. godine!
Dvadesetjednogodišnji napadač je proizvod klupske akademije i u "crvenim đavolima" je od svoje sedme godine.

U dresu kluba sa "Old Traforda" je zabilježio 170 nastupa i stekao status reprezentativca Engleske, za koju je nastupio na 32 utakmice.

"Junajted je sve u mom životu otkako sam došao kao sedmogodišnji dječak. Ovaj klub me oblikovao, i kao igrača i kao osobu, pa je za mene privilegija svaki put kad dobijem priliku da obučem njegov dres", rekao je Rašford poslije potpisivanja ugovora.

Mladi napadač se potom zahvalio i menadžeru Junajteda Ole Gunaru Solskjeru.

"Želim da zahvalim Oleu i njegovom stručnom štabu za sve što su učinili za mene. Oni su savršena grupa trenera koja me učila da nastavim dalji razvoj i napredak na sljedeći nivo. Daću sve od sebe da pomognem klubu da se vrati tamo gdje mu je mjesto i ostvarim uspjeh koji naši navijači zaslužuju", dodao je napadač Mančester junajteda.

Podsjetimo, "đavoli" su ovog ljeta angažovali Danijela Džejmsa iz Svonsija i Erona Van-Bisaku iz Kristal Palasa, a produžena je i saradnja sa španskim vezistom Huanom Matom.

Menadžeri su isprva tražili 350.00 funti nedeljno iliti nešto više od 20.000.000 evra godišnje. Toliko naravno nisu dobili, ali su svejedno uspeli da svom klijentu izboksuju ugovor koji bi Markusa Rašfordamogao da učini plaćenijim i od Pola Pogbe, a ujedno i najplaćenijim Englezom u svetu fudbala.

Mančester junajted je objavio da je potpisao novi ugovor sa 21-godišnjim  napadačem. Isteći će tek 2023. godine mada je u njemu i opcija da se saradnja produži na dodatnu sezonu.

E sad, ono najzanimljivije…

Po ostrvskim medijima mogu se pronaći različite informacije oko fiksnog dela ugovora, ali najčešće se govori o 250.000 funti nedeljno, odnosno oko 14.500.000 evra godišnje za momka koji je Junajtedov igrač još od sedme godine. Međutim, svi su saglasni u tvrdnji da bi Rašford, ako ispuni sve uslove o premijama, mogao da dobaci i do celih 300.000 funti nedeljno, odnosno negde oko 17.400.000 evra godišnje!

Sa tom sumom bi nadmašio i Pola Pogbu (290.000 funti nedeljno) i postao drugi na listi najplaćenijih Junajtedovih igrača, odmah iza Aleksisa Sančeza, koji sa sve premijama može da zaokruži na 500.000 funti nedeljno, mada kako igra premije se retko isplaćuju.

Rašford bi takođe mogao da izjednači i primanja Rahima Sterlinga, koga je Mančester Siti još u novembru nagradio za odlične partije kod Pepa Gvardiole sa ugovorom na 300.000 funti nedeljno. To znači da bi Rašford i Sterling mogli da dele status najplaćenijih engleskih fudbalera.

A šta ovo znači za Mančester junajted?

Prvo, da Romelu Lukaku može da pakuje kofere, jer je jasno da će sada Rašford biti zakucan na mestu startnog špica, ne krila. Do sada se Lukaku dovodio u vezu sa Interom, koji nudi 10.000.000 evra za dvogodišnju pozajmicu sa obaveznim otkupom posle toga za 60.000.000.

Dalje, ovakav ugovor za Rašforda znači i da Junajted želi da ispravi sve greške koje je napravio sa kupovinama igrača po odlasku ser Aleksa Fergusona. Sada želi mlađe igrače, koji mogu da napreduju.  Stoga ovog leta nema velikih bombi na Old Trafordu. Odbio je Junajted da isprati Lesterov zahtev od 90.000.000 evra za Harija Megvajera, odbio je i da uđe u licitaciju oko potpisa Matijsa De Lihta.

Pisalo se po medijima i o interesovanju za Ivana Rakitića i Pjer-Emerika Obamejana, ali sada se tvrdi da nema ništa od toga. Posle dovođenja Kristal Palasovog beka Arona Van-Bisake (56.000.000 evra) najbliži potpisima su dvojica vezista: Sportingov Bruno Fernandeš (24), te Šon Longstaf (21) iz Njukasla.

Ima tu talenta, ali čini nam se da se Junajted unapred predao kad je borba za šampionsku titulu u narednoj sezoni.

Naravno, sve bi ove projekcije mogao da promeni eventualni odlazak Pola Pogbe u madridski Real zbog čega će Ole Gunar Solskjer razgovarati sa francuskim asom, tek da vidi da li ovaj ima motiva da nastavi avanturu na Old Trafordu.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar