WБ: Крунићева без шансе у првом колу!

Српска тенисерка Александра Крунић поражена је у првом колу Вимблдона.  Почело је поразом - 68. на свету прејака за Крунић.  Чланица Фед куп тима Србије на Вимблдону је само наставила серију лоших резултата ове године.  Андерсон у форми, убедљив и Вавринка.  Кевин Андерсон, Станислав Вавринка и Фелисијано Лопес оправдали су очекивања на старту Вимблдона.

Тенис 01.07.2019 | 16:06
WБ: Крунићева без шансе у првом колу!
Од ње је била боља чешка тенисерка Каролина Мухова са 2-0 у сетовима, после скоро једног и по часа борбе – 7:5, 6:2.

Мухова се пласирала у друго коло, у којем ће за противницу имати бољу из дуела Вондрушова – Бренгл.

Александра је прва дошла до брејк лопте, већ на самом старту, али је није искористила. Имала је српска тенисерка прилику и на 2:2, али је после тог пропуста значајно пала у игри.

Мухова је у наредна три ритерн гема створила девет брејк прилика, искористила једну, и заслужено освојила први сет.

У другом ствари за српску играчицу нису биле много боље. Чехиња је брзо дошла до 4:1, а онда имала две прилике да оде на 5:1, које није искористила.

Ипак, Крунићева није успела да искористи пропуштене прилике противнице, те је завршила такмичење на овогодишњем издању Вимблдона.

Први представник Србије који је завршио меч на овогодишњем Вимблдону је Александра Крунић, која се већ на старту опростила од даљег наступа.

Тренутно 113. на WТА листи релативно глатко је изгубила од Чехиње Каролине Мухове - 5:7, 2:6.

Меч је до пред сам крај првог сета био изједначен. Брејк шанси било је на обе стране, али их тенисерке нису користиле, све док Мухова није одузела сервис Александри у идеалном тренутку, при вођству од 6:5.

Био је то велики психолошки ударац за нашу 26-годишњу тенисерку, која је у наставку одиграла осетно слабије и већ од брејка за 1:3 се могло наслутити какав ће бити епилог.

У женском синглу остала је још Ивана Јоровић (99), која ће се у уторак састати са Лесли Керкхове (201), квалификанткињом из Холандије.

Андерсон у форми, убедљив и Вавринка. Кевин Андерсон, Станислав Вавринка и Фелисијано Лопес оправдали су очекивања на старту Вимблдона.

Прошлогодишњи финалиста Андерсон је у првом колу лако надиграо Француза Пјер-Ига Ербера са 6:3, 6:4, 6:2.

Јужноафриканац у другој рунди чека победника дуела између Јанка Типсаревића и Јошихита Нишиоке.

Троструки Гренд слем шампион Вавринка је за сат и по "почистио" Белгијанца Рубена Бемелманса са 6:3, 6:2, 6:2.

Швајцарац ће у наредном колу играти са Американцем Рејлијем Опелком који је у првој рунди савладао Немца Седрик-Марсела Штебеа 6:3, 7:6 (4), 6:1.

Искусни Шпанац Лопес је без проблема надиграо Американца Маркоса Џирона 6:4, 6:2, 6:4, док је даље прошао и његов земљак Роберто Баутиста-Агут савладавши Немца Петера Гојовчика 6:3, 6:2, 6:3.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар