WB: Krunićeva bez šanse u prvom kolu!

Srpska teniserka Aleksandra Krunić poražena je u prvom kolu Vimbldona.  Počelo je porazom - 68. na svetu prejaka za Krunić.  Članica Fed kup tima Srbije na Vimbldonu je samo nastavila seriju loših rezultata ove godine.  Anderson u formi, ubedljiv i Vavrinka.  Kevin Anderson, Stanislav Vavrinka i Felisijano Lopes opravdali su očekivanja na startu Vimbldona.

Tenis 01.07.2019 | 16:06
WB: Krunićeva bez šanse u prvom kolu!
Od nje je bila bolja češka teniserka Karolina Muhova sa 2-0 u setovima, posle skoro jednog i po časa borbe – 7:5, 6:2.

Muhova se plasirala u drugo kolo, u kojem će za protivnicu imati bolju iz duela Vondrušova – Brengl.

Aleksandra je prva došla do brejk lopte, već na samom startu, ali je nije iskoristila. Imala je srpska teniserka priliku i na 2:2, ali je posle tog propusta značajno pala u igri.

Muhova je u naredna tri ritern gema stvorila devet brejk prilika, iskoristila jednu, i zasluženo osvojila prvi set.

U drugom stvari za srpsku igračicu nisu bile mnogo bolje. Čehinja je brzo došla do 4:1, a onda imala dve prilike da ode na 5:1, koje nije iskoristila.

Ipak, Krunićeva nije uspela da iskoristi propuštene prilike protivnice, te je završila takmičenje na ovogodišnjem izdanju Vimbldona.

Prvi predstavnik Srbije koji je završio meč na ovogodišnjem Vimbldonu je Aleksandra Krunić, koja se već na startu oprostila od daljeg nastupa.

Trenutno 113. na WTA listi relativno glatko je izgubila od Čehinje Karoline Muhove - 5:7, 2:6.

Meč je do pred sam kraj prvog seta bio izjednačen. Brejk šansi bilo je na obe strane, ali ih teniserke nisu koristile, sve dok Muhova nije oduzela servis Aleksandri u idealnom trenutku, pri vođstvu od 6:5.

Bio je to veliki psihološki udarac za našu 26-godišnju teniserku, koja je u nastavku odigrala osetno slabije i već od brejka za 1:3 se moglo naslutiti kakav će biti epilog.

U ženskom singlu ostala je još Ivana Jorović (99), koja će se u utorak sastati sa Lesli Kerkhove (201), kvalifikantkinjom iz Holandije.

Anderson u formi, ubedljiv i Vavrinka. Kevin Anderson, Stanislav Vavrinka i Felisijano Lopes opravdali su očekivanja na startu Vimbldona.

Prošlogodišnji finalista Anderson je u prvom kolu lako nadigrao Francuza Pjer-Iga Erbera sa 6:3, 6:4, 6:2.

Južnoafrikanac u drugoj rundi čeka pobednika duela između Janka Tipsarevića i Jošihita Nišioke.

Trostruki Grend slem šampion Vavrinka je za sat i po "počistio" Belgijanca Rubena Bemelmansa sa 6:3, 6:2, 6:2.

Švajcarac će u narednom kolu igrati sa Amerikancem Rejlijem Opelkom koji je u prvoj rundi savladao Nemca Sedrik-Marsela Štebea 6:3, 7:6 (4), 6:1.

Iskusni Španac Lopes je bez problema nadigrao Amerikanca Markosa Džirona 6:4, 6:2, 6:4, dok je dalje prošao i njegov zemljak Roberto Bautista-Agut savladavši Nemca Petera Gojovčika 6:3, 6:2, 6:3.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar