А, сад мало о Звездином дугу...

Играчима и стручном штабу све исплаћено! „Нека се јави тај коме дугује Звезда“, јасан је Терзић и наглашава да је дуг 14 милиона евра.

Фудбал 01.07.2019 | 23:00
А, сад мало о Звездином дугу...
Када год се прича о Црвеној звезди финансије су тема. Посебно је било вруће прошле седмице када је на сајту АПР-а изашао податак да је дуг српског шампиона више од 30.000.000 евра.

Међутим, Звездан Терзић у свему томе не види ништа спорно.

„Дуг је 14.000.000 евра, то смо већ разјаснили. У билансу постоје резервисана средства. Као, на пример, у случају продаје Маракане. А, нико неће продати никада Маракану. То је 9.000.000  евра. Звезда је један од ретких клубова у Европи који је играчима и запосленима исплатила све. Нека се јави онај коме је Звезда дужна, ми смо већ сутра на Маракани. Нека дође“, одговара Звездан Терзић.

Он је истакао да је клуб порастао и да сам себе издржава.

„Мени је важно да растемо као клуб. Имамо службе које прави графиконе и анализе.. Већ пет година клуб расте. И када је реч о успесима и када је реч о улагањима у инфраструктуру. На мечу са Судувом неће се препознати западна трибина. Нико нас не пита одакле овим људима паре. За годину дана нам је потребно 25.000.000 евра“.

Терзић је напоменуо да је са играчима договорио премије у случају пласмана у Лигу шампиона.

„Када играте Лигу шампиона тих трошкова – нема. Као што нам се повећавају трошкови радовима на инфраструктури. Радимо изузетно транспарентно. За разлику од свих компанија у Србији. Ми имамо контроле од УЕФА, не функционишемо у сивој зони. На све плаћемо порез, радимо преко рачуна. Платили смо 6,7 милиона евра пореза у прошлој години"..

Он је истакао да су спортски резултати генератор доброг пословања.

„Не желимо да враћамо дуговања парама од УЕФА. Морамо да дамо нешто играчима, јер су они произвођачи. Јавност понекад није баш најбоље упућена. Нас ће ове припреме, плус гостовања у Судуви и Хелсникију коштати пола милиона евра. Оспособили смо се да сами функционишемо“, истакао је Звездан Терзић.

Извор: моззартспорт

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар