A, sad malo o Zvezdinom dugu...

Igračima i stručnom štabu sve isplaćeno! „Neka se javi taj kome duguje Zvezda“, jasan je Terzić i naglašava da je dug 14 miliona evra.

Fudbal 01.07.2019 | 23:00
A, sad malo o Zvezdinom dugu...
Kada god se priča o Crvenoj zvezdi finansije su tema. Posebno je bilo vruće prošle sedmice kada je na sajtu APR-a izašao podatak da je dug srpskog šampiona više od 30.000.000 evra.

Međutim, Zvezdan Terzić u svemu tome ne vidi ništa sporno.

„Dug je 14.000.000 evra, to smo već razjasnili. U bilansu postoje rezervisana sredstva. Kao, na primer, u slučaju prodaje Marakane. A, niko neće prodati nikada Marakanu. To je 9.000.000  evra. Zvezda je jedan od retkih klubova u Evropi koji je igračima i zaposlenima isplatila sve. Neka se javi onaj kome je Zvezda dužna, mi smo već sutra na Marakani. Neka dođe“, odgovara Zvezdan Terzić.

On je istakao da je klub porastao i da sam sebe izdržava.

„Meni je važno da rastemo kao klub. Imamo službe koje pravi grafikone i analize.. Već pet godina klub raste. I kada je reč o uspesima i kada je reč o ulaganjima u infrastrukturu. Na meču sa Suduvom neće se prepoznati zapadna tribina. Niko nas ne pita odakle ovim ljudima pare. Za godinu dana nam je potrebno 25.000.000 evra“.

Terzić je napomenuo da je sa igračima dogovorio premije u slučaju plasmana u Ligu šampiona.

„Kada igrate Ligu šampiona tih troškova – nema. Kao što nam se povećavaju troškovi radovima na infrastrukturi. Radimo izuzetno transparentno. Za razliku od svih kompanija u Srbiji. Mi imamo kontrole od UEFA, ne funkcionišemo u sivoj zoni. Na sve plaćemo porez, radimo preko računa. Platili smo 6,7 miliona evra poreza u prošloj godini"..

On je istakao da su sportski rezultati generator dobrog poslovanja.

„Ne želimo da vraćamo dugovanja parama od UEFA. Moramo da damo nešto igračima, jer su oni proizvođači. Javnost ponekad nije baš najbolje upućena. Nas će ove pripreme, plus gostovanja u Suduvi i Helsnikiju koštati pola miliona evra. Osposobili smo se da sami funkcionišemo“, istakao je Zvezdan Terzić.

Izvor: mozzartsport

Foto: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar