Сале пресјекао: Калинић и Недовић не иду у Кину!

Селектор кошаркашке репрезентације Србије објавио је нови, краћи списак играча за припреме за Мундобаскет. На њему и неколико изненађења.

Кошарка 01.07.2019 | 22:16
Сале пресјекао: Калинић и Недовић не иду у Кину!
Саша Ђорђевић је "смањио" списак за припреме за Мундобаскет!

На новом је 18 имена, а највеће изненађење представља то што међу 16 "избрисаних" играча у односу на списак од 7. јуна нема Николе Калинића који је дугогодишњи репрезентативац, важан играч једног од најбољих европских клубова, уз то освајач сребра на Олимпијским играма 2016. и Мундобаскету 2014, а кога на последњем Европском првенству није било због повреде.

Са скраћеног списка је од "звучнијих" имена изостао бек Арманија Немања Недовић, такође "сребрни" из Рија.

"ОДЛУКА СЕЛЕКТОРА"

МОНДО је одмах по објављивању списка ступио у контакт са Недовићем и Калинићем. Обојица су одговорила да је њихово одсуство "чиста" одлука селектора и да нису у питању повреде, нити било какви специјални разлози или договори.

На почетку припрема 18. јула требало би да се појаве: Милош Теодосић, Стефан Јовић, Василије Мицић, Богдан Богдановић, Драган Милосављевић, Марко Гудурић, Алекса Аврамовић, Дејан Тодоровић, Владимир Лучић, Марко Симоновић, Немања Бјелица, Милан Мачван, Стефан Бирчевић, Никола Јокић, Мирослав Радуљица, Никола Милутинов, Бобан Марјановић и Огњен Кузмић.

Будући да Милан Мачван "излази" из дуге паузе после две операције колена, боравак у националном тиму послужиће пре свега да се он што боље спреми за повратак на терен, за 12 места у авиону за Кину практично не конкурише 18, већ 17 играча.

На сајту Кошаркашког савеза Србије наведео је да ће "орлови" после окупљања и уводних активности у Београду отпутовати на Копаоник, где ће од 21. јула до 4. августа спровести тзв. базичне припреме.

Национални тим право са планине иде у Чачак, где ће му спаринг партнер бити Борац, против Финске у Зрењанину играће 7. август, а потом у "Арену" стиже Литванија (10. август). Два дана касније Србија ће одиграти нови меч са Литванцима, али у Каунасу.

Након тога, нови изазов на припремама биће "Акрополис куп" у Атини, где ће Србија од 16. до 18. августа играти против Грчке, Италије и Турске. 

Наша селекција 20. августа путује у Кину, где ће имати последње три провере пред Мундобаскет, пошто ће у граду Шењангу 23. августа играти против Италије, два дана касније против Новог Зеланда и, на крају, 27. августа против Француске.

Први меч на СП играмо у Фошану против Анголе (31. август) од 9.30.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар