Sale presjekao: Kalinić i Nedović ne idu u Kinu!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije objavio je novi, kraći spisak igrača za pripreme za Mundobasket. Na njemu i nekoliko iznenađenja.

Košarka 01.07.2019 | 22:16
Sale presjekao: Kalinić i Nedović ne idu u Kinu!
Saša Đorđević je "smanjio" spisak za pripreme za Mundobasket!

Na novom je 18 imena, a najveće iznenađenje predstavlja to što među 16 "izbrisanih" igrača u odnosu na spisak od 7. juna nema Nikole Kalinića koji je dugogodišnji reprezentativac, važan igrač jednog od najboljih evropskih klubova, uz to osvajač srebra na Olimpijskim igrama 2016. i Mundobasketu 2014, a koga na poslednjem Evropskom prvenstvu nije bilo zbog povrede.

Sa skraćenog spiska je od "zvučnijih" imena izostao bek Armanija Nemanja Nedović, takođe "srebrni" iz Rija.

"ODLUKA SELEKTORA"

MONDO je odmah po objavljivanju spiska stupio u kontakt sa Nedovićem i Kalinićem. Obojica su odgovorila da je njihovo odsustvo "čista" odluka selektora i da nisu u pitanju povrede, niti bilo kakvi specijalni razlozi ili dogovori.

Na početku priprema 18. jula trebalo bi da se pojave: Miloš Teodosić, Stefan Jović, Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Marko Gudurić, Aleksa Avramović, Dejan Todorović, Vladimir Lučić, Marko Simonović, Nemanja Bjelica, Milan Mačvan, Stefan Birčević, Nikola Jokić, Miroslav Raduljica, Nikola Milutinov, Boban Marjanović i Ognjen Kuzmić.

Budući da Milan Mačvan "izlazi" iz duge pauze posle dve operacije kolena, boravak u nacionalnom timu poslužiće pre svega da se on što bolje spremi za povratak na teren, za 12 mesta u avionu za Kinu praktično ne konkuriše 18, već 17 igrača.

Na sajtu Košarkaškog saveza Srbije navedeo je da će "orlovi" posle okupljanja i uvodnih aktivnosti u Beogradu otputovati na Kopaonik, gde će od 21. jula do 4. avgusta sprovesti tzv. bazične pripreme.

Nacionalni tim pravo sa planine ide u Čačak, gde će mu sparing partner biti Borac, protiv Finske u Zrenjaninu igraće 7. avgust, a potom u "Arenu" stiže Litvanija (10. avgust). Dva dana kasnije Srbija će odigrati novi meč sa Litvancima, ali u Kaunasu.

Nakon toga, novi izazov na pripremama biće "Akropolis kup" u Atini, gde će Srbija od 16. do 18. avgusta igrati protiv Grčke, Italije i Turske. 

Naša selekcija 20. avgusta putuje u Kinu, gde će imati poslednje tri provere pred Mundobasket, pošto će u gradu Šenjangu 23. avgusta igrati protiv Italije, dva dana kasnije protiv Novog Zelanda i, na kraju, 27. avgusta protiv Francuske.

Prvi meč na SP igramo u Fošanu protiv Angole (31. avgust) od 9.30.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar