"Женски Меџик": Изабрале смо лакши пут, мимо обичаја!

Репрезентативка Србије Ана Дабовић о лудој утакмици против Белгије, очекивањима пред четвртфинале, о Арени. . .

Кошарка 01.07.2019 | 14:57
"Женски Меџик": Изабрале смо лакши пут, мимо обичаја!
Уморна, али и прилично добро расположена, кошаркашица Србије Ана Дабовић причала је данас са новинарима, насмејавши се на питање о "женском Меџику", како је назвао легендарни Рус Андреј Кириленко.

"Пресрећна сам што ћу и ја да шутнем лопту на кош у Арени, то ми је био сан", рекла је Ана Дабовић, после непроспаване ноћи и луде утакмице са Белгијом у групној фази Европског првенства, коју је феноменалним кошем решила Јелена Миловановић Брукс.

Испричала је како је изгледала ноћ после сјајног поготка са пола терена, који је Србији донео тријумф над Белгијом, чије су наше девојке освојиле прво место у групи, са максималним учинком.

"Како смо се сместиле у собу, ја укључим ТВ, кад оно наша утакмица, а једна од девојака са слабијим срцем: 'Јао, немој опет да гледам'", рекла је Ана Дабовић и наставила:

"Нас је било седам у соби и опет смо гледале нашу утакмицу. После утакмице у аутобусу смо пробали да разговарамо о утакмици и пола ствари нисмо могли да се сетимо. После сваке утакмице нисмо спавале до 4, 5 ујутру. Драго нам је да можемо да одморимо ова три дана, да се припремимо, смиримо, наспавамо".

И поред максималног учинка, односно три победе у групи, Ана Дабовић каже да то није најбоља Србија. Може још боље!

"Од почетка првенства говоримо да не пружамо најбољу партију. Свака од нас даје 100%, улазмо максимално у сваки меч, али још нисмо на нивоу на којем  би требало да будемо. То је и добра ствар, јер смо дошли до четвртфинала и на тај начин. Сад ко дође у четвртфиналу... немам жељу, знам да ће бити јако тешка утакмица. Ми смо изабрале лакши пут, што, иначе, немамо обичај на првенствима, обично бирамо тежи пут (смех)".

Још једном је поделила усхићење што ће играти у Арени у Београду:

"Кад смо дошле у Зрењанин, рекле смо да нам је први циљ да прођемо групу. А посебно зато што сам желела да доживим да играм у Арени. Никада до сада нисам играча у Арени, гледала сам разне утамкмице, била сам кад су наше девојке у рукомету освојиле сребрну медаљу на ЕП. Нисам ни сањала да и мени то може да се деси, волела бих, наравно. Пресрећна сам што ћу да шутнем лопту на кош у Арени".

Уз позив навијачима да дођу и дају додатну енергију нашим "лавицама", новинари су приметили да ће моћи да виде на делу и "Женског Меџика", како је Кириленко назвао Ану Дабовић.

"Хахаха, морам да признам да ми се допада надимак", рекла је српска кошаркашица.

Занимљиво, док је Ана Дабовић причала са новинарима, њена сестра Милица је на друштвеним мрежама изразила гнев што је Марина Маљковић није уврстила у тим за Европско првенство.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар