"Ženski Medžik": Izabrale smo lakši put, mimo običaja!

Reprezentativka Srbije Ana Dabović o ludoj utakmici protiv Belgije, očekivanjima pred četvrtfinale, o Areni. . .

Košarka 01.07.2019 | 14:57
"Ženski Medžik": Izabrale smo lakši put, mimo običaja!
Umorna, ali i prilično dobro raspoložena, košarkašica Srbije Ana Dabović pričala je danas sa novinarima, nasmejavši se na pitanje o "ženskom Medžiku", kako je nazvao legendarni Rus Andrej Kirilenko.

"Presrećna sam što ću i ja da šutnem loptu na koš u Areni, to mi je bio san", rekla je Ana Dabović, posle neprospavane noći i lude utakmice sa Belgijom u grupnoj fazi Evropskog prvenstva, koju je fenomenalnim košem rešila Jelena Milovanović Bruks.

Ispričala je kako je izgledala noć posle sjajnog pogotka sa pola terena, koji je Srbiji doneo trijumf nad Belgijom, čije su naše devojke osvojile prvo mesto u grupi, sa maksimalnim učinkom.

"Kako smo se smestile u sobu, ja uključim TV, kad ono naša utakmica, a jedna od devojaka sa slabijim srcem: 'Jao, nemoj opet da gledam'", rekla je Ana Dabović i nastavila:

"Nas je bilo sedam u sobi i opet smo gledale našu utakmicu. Posle utakmice u autobusu smo probali da razgovaramo o utakmici i pola stvari nismo mogli da se setimo. Posle svake utakmice nismo spavale do 4, 5 ujutru. Drago nam je da možemo da odmorimo ova tri dana, da se pripremimo, smirimo, naspavamo".

I pored maksimalnog učinka, odnosno tri pobede u grupi, Ana Dabović kaže da to nije najbolja Srbija. Može još bolje!

"Od početka prvenstva govorimo da ne pružamo najbolju partiju. Svaka od nas daje 100%, ulazmo maksimalno u svaki meč, ali još nismo na nivou na kojem  bi trebalo da budemo. To je i dobra stvar, jer smo došli do četvrtfinala i na taj način. Sad ko dođe u četvrtfinalu... nemam želju, znam da će biti jako teška utakmica. Mi smo izabrale lakši put, što, inače, nemamo običaj na prvenstvima, obično biramo teži put (smeh)".

Još jednom je podelila ushićenje što će igrati u Areni u Beogradu:

"Kad smo došle u Zrenjanin, rekle smo da nam je prvi cilj da prođemo grupu. A posebno zato što sam želela da doživim da igram u Areni. Nikada do sada nisam igrača u Areni, gledala sam razne utamkmice, bila sam kad su naše devojke u rukometu osvojile srebrnu medalju na EP. Nisam ni sanjala da i meni to može da se desi, volela bih, naravno. Presrećna sam što ću da šutnem loptu na koš u Areni".

Uz poziv navijačima da dođu i daju dodatnu energiju našim "lavicama", novinari su primetili da će moći da vide na delu i "Ženskog Medžika", kako je Kirilenko nazvao Anu Dabović.

"Hahaha, moram da priznam da mi se dopada nadimak", rekla je srpska košarkašica.

Zanimljivo, dok je Ana Dabović pričala sa novinarima, njena sestra Milica je na društvenim mrežama izrazila gnev što je Marina Maljković nije uvrstila u tim za Evropsko prvenstvo.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar