Од доласка у Фенер, "Жоц" у НБА испратио 6 играча!

И биће их само више ако настави да ради у Фенербахчеу. . .

Кошарка 01.07.2019 | 21:53
Од доласка у Фенер, "Жоц" у НБА испратио 6 играча!
Нису само трофеји његов успјех, него и развој играча!

Од доласка Жељка Обрадовића у Фенербахче клуб је "процвјетао" на свим нивоима, а потврда тога јесте и све чешћи одлазак кошаркаша у НБА лигу, директно из турског клуба.

Најновији примјер тога јесте италијански (крилни) центар Николо Мели који је "зарадио" уговор у Њу Орлеансу, за који би требало да наступа у наредне двије сезоне, па ће тако Жељко Обрадовић "ни крив ни дужан" морати да тражи замјену за њега.

Понуда од 8 милиона евра била је исувише добра да би Мели остао у Европи, а уколико се добро покаже "преко океана", поново ће се амерички клубови распитивати за играче Фенера.

За шест сезона како Обрадовић води клуб - из Фенербахчеа у НБА је отишло чак ШЕСТ кошаркаша, што је бројка која би у наредним сезонама, ако српски тренер остане у Истанбулу, што је реално да се деси, могла да настави да расте.

Први примјер био је Бојан Богдановић који је 2014. завршио у Нетсима, и од наредне ће играти за Јуту послије потписа вриједног уговора, да би потом МВП Евролиге из 2015. године Немања Бјелица завршио у Минесоти, а сада наступа у Сакраменту.

У 2017. години Обрадовић се поздравио са двојицом својих играча - Екпе Јудо је заслужио мјесто у НБА и преселио се у Јуту, као и Богдан Богдановић који и даље игра за Кингсе.

Послије само једне сезоне у Фенербахчеу, уговор у НБА "зарадио" је и Бред Вонамејкер који је стигао у Селтиксе 2018. године, и које ће вјероватно напустити овог љета, док је последњи примјер већ поменути Николо Мели.

Треба истаћи и младог Омера Јуртсевена (21) који је одлучио да напусти Фенер још 2016. године и отиснуо се у Америку, али на колеџ Ен Си Стејт, док тренутно игра на Џорџтауну.

Кога ће сљедећег Жељко испратити у НБА?

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Гризли

01.07.2019 23:59

Нови је Гризли је из Прибоја Марко Гудурић нови играч Мемфис Гризлија.

ОДГОВОРИТЕ