Готово: Пешић остаје још двије године у Барселони!

Српски стручњак добио нови уговор.  Барса прави МОЋАН тим, а водиће га "Кари" Пешић! Трофејни српски стручњак продужио уговор са каталонским великаном до 2021. године.

Кошарка 01.07.2019 | 20:02
Готово: Пешић остаје још двије године у Барселони!
Прави Барселона моћан тим, који ће да нападне све трофеје наредне сезоне, али битан посао је завршила данас. Сачувала је тренера! Српски стратег Светислав Пешић потписао је нови уговор, на још две године, дакле до 2021. године.

Кружиле су шпекулације око тога да ли ће Барса тражити новог тренера, помињала су се разна имена, али једина званична информација из клуба стигла је данас – Пешић остаје!

Српски тренер је водио Барсу до сада на 240 утакмица, у два мандата, на свим фронтовима, а од тога је добио 172. Процентуално речено, има 72 одсто победа на клупи каталонског гиганта.

Оно што је важније су – трофеји. Некадашњи селектор репрезентације Југославије је са Барселоном освојио седам пехара. Од тога једну Евролигу (2003.), две шампионске круне у Шпанији, три Купа Шпаније и једну Лигу Каталоније.

Прво велико појачање које ће Пешић добити је Никола Миротић, који ће потписати четворогодишњи уговор, по којем ће постати најплаћенији кошаркаш у Европи.

То јасно говори какве су амбиције Барселоне у наредној сезони. На свим фронтовима.

Српски тренер који је "Блауграну" водио до титуле првака Евролиге 2003. године, наставиће посао на клупи шпанског тима, са којим је у последњих годину и по освојио два трофеја Купа краља.

Неколико дана после пораза у драматичној финалној серији плеј-офа АЦБ лиге против Реал Мадрида, Барселона је потврдила да ће Пешић остати до 2021. године.

Према клупском саопштењу, тренер који је водио репрезентацију СР Југославије до европске и светске титуле 2001. и 2002. године прихватио је услове које му је Барса понудила и ставио потпис на нови уговор, с обзиром на то да му је актуелни истицао овог лета.

Иако је током финалне серије Реала и Барсе било наговештаја да ће га заменити Педро Мартинез, шпански стручњак је из Гран Канарије отишао у Манресу, а "Кари" ће наставити на истом послу.

Што се тиче Пешића, његов тим могао би да дочека велико појачање овог лета, јер је најављено да ће Никола Миротић доћи из НБА лиге за уговор какав није имао ниједан кошаркаш у Европи.

Незванично, Црногорцу са шпанским пасошем и кошаркашу који је помогао многим српским породицама, понуђено је чак 70 милиона евра!

Извор: моззартспорт/Мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар