Gotovo: Pešić ostaje još dvije godine u Barseloni!

Srpski stručnjak dobio novi ugovor.  Barsa pravi MOĆAN tim, a vodiće ga "Kari" Pešić! Trofejni srpski stručnjak produžio ugovor sa katalonskim velikanom do 2021. godine.

Košarka 01.07.2019 | 20:02
Gotovo: Pešić ostaje još dvije godine u Barseloni!
Pravi Barselona moćan tim, koji će da napadne sve trofeje naredne sezone, ali bitan posao je završila danas. Sačuvala je trenera! Srpski strateg Svetislav Pešić potpisao je novi ugovor, na još dve godine, dakle do 2021. godine.

Kružile su špekulacije oko toga da li će Barsa tražiti novog trenera, pominjala su se razna imena, ali jedina zvanična informacija iz kluba stigla je danas – Pešić ostaje!

Srpski trener je vodio Barsu do sada na 240 utakmica, u dva mandata, na svim frontovima, a od toga je dobio 172. Procentualno rečeno, ima 72 odsto pobeda na klupi katalonskog giganta.

Ono što je važnije su – trofeji. Nekadašnji selektor reprezentacije Jugoslavije je sa Barselonom osvojio sedam pehara. Od toga jednu Evroligu (2003.), dve šampionske krune u Španiji, tri Kupa Španije i jednu Ligu Katalonije.

Prvo veliko pojačanje koje će Pešić dobiti je Nikola Mirotić, koji će potpisati četvorogodišnji ugovor, po kojem će postati najplaćeniji košarkaš u Evropi.

To jasno govori kakve su ambicije Barselone u narednoj sezoni. Na svim frontovima.

Srpski trener koji je "Blaugranu" vodio do titule prvaka Evrolige 2003. godine, nastaviće posao na klupi španskog tima, sa kojim je u poslednjih godinu i po osvojio dva trofeja Kupa kralja.

Nekoliko dana posle poraza u dramatičnoj finalnoj seriji plej-ofa ACB lige protiv Real Madrida, Barselona je potvrdila da će Pešić ostati do 2021. godine.

Prema klupskom saopštenju, trener koji je vodio reprezentaciju SR Jugoslavije do evropske i svetske titule 2001. i 2002. godine prihvatio je uslove koje mu je Barsa ponudila i stavio potpis na novi ugovor, s obzirom na to da mu je aktuelni isticao ovog leta.

Iako je tokom finalne serije Reala i Barse bilo nagoveštaja da će ga zameniti Pedro Martinez, španski stručnjak je iz Gran Kanarije otišao u Manresu, a "Kari" će nastaviti na istom poslu.

Što se tiče Pešića, njegov tim mogao bi da dočeka veliko pojačanje ovog leta, jer je najavljeno da će Nikola Mirotić doći iz NBA lige za ugovor kakav nije imao nijedan košarkaš u Evropi.

Nezvanično, Crnogorcu sa španskim pasošem i košarkašu koji je pomogao mnogim srpskim porodicama, ponuđeno je čak 70 miliona evra!

Izvor: mozzartsport/Mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar