Чеферин одмах наредио промјену система У21 турнира!

"То је најбоље решење јер ово што се десило Италији не сме да се понови", поручио је Чеферин који као да се извињавао домаћину турнира.

Фудбал 02.07.2019 | 14:58
Чеферин одмах наредио промјену система У21 турнира!
Систем такмичења на Европском првенству за младе се показао као фијаско!

УЕФА је одлучила да на последња два турнира учествује по 12 репрезентација смештених у три групе, одакле у нокаут фазу пролазе победници и укупно најбољепласирани.

С обзиром на то да је на овогодишњем првенству то створило доста конфузије и накнадних "калкулација" пошто су Румуни и Французи, у случају нерешеног исхода у последњем колу, могли заједно да прођу у полуфинале и тако "избаце" Итаљу, најављене су промене.

Председник УЕФА Александар Чеферин одмах је обавестио јавност да ће наредно У21 првенство имати 16 тимова који ће, логично, бити подељени у по четири групе са четири тима.

То ће бити први пут у историји европских првенстава за младе да се користи такав систем такмичења, пошто је све до 2017. године и турнира у Пољској било уобичајено учешће од по осам репрезентација, које се користило од историјског првог ЕП давне 1978.

"Већ неко време размишљамо да 16 тимова наступи на финалном турниру и то ћемо променити већ од наредног такмичења", рекао је Александар Чеферин.

"То је најбоље решење јер ово што се десило Италији не сме да се понови".

Словенац као да се извињавао домаћину Европског првенства за младе јер је "догово" Француске и Румуније могао да их избаци, што се и десило, а видећемо шта ово значи када су у питању наредне квалификације које почињу већ од септембра.

Србија ће покушати да се пласира на ЕП у Мађарској и Словенији 2021. године, а у групи смо са Пољском, Русијом, Бугарском, Летонијом и Естонијом.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар