Čeferin odmah naredio promjenu sistema U21 turnira!

"To je najbolje rešenje jer ovo što se desilo Italiji ne sme da se ponovi", poručio je Čeferin koji kao da se izvinjavao domaćinu turnira.

Fudbal 02.07.2019 | 14:58
Čeferin odmah naredio promjenu sistema U21 turnira!
Sistem takmičenja na Evropskom prvenstvu za mlade se pokazao kao fijasko!

UEFA je odlučila da na poslednja dva turnira učestvuje po 12 reprezentacija smeštenih u tri grupe, odakle u nokaut fazu prolaze pobednici i ukupno najboljeplasirani.

S obzirom na to da je na ovogodišnjem prvenstvu to stvorilo dosta konfuzije i naknadnih "kalkulacija" pošto su Rumuni i Francuzi, u slučaju nerešenog ishoda u poslednjem kolu, mogli zajedno da prođu u polufinale i tako "izbace" Italju, najavljene su promene.

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin odmah je obavestio javnost da će naredno U21 prvenstvo imati 16 timova koji će, logično, biti podeljeni u po četiri grupe sa četiri tima.

To će biti prvi put u istoriji evropskih prvenstava za mlade da se koristi takav sistem takmičenja, pošto je sve do 2017. godine i turnira u Poljskoj bilo uobičajeno učešće od po osam reprezentacija, koje se koristilo od istorijskog prvog EP davne 1978.

"Već neko vreme razmišljamo da 16 timova nastupi na finalnom turniru i to ćemo promeniti već od narednog takmičenja", rekao je Aleksandar Čeferin.

"To je najbolje rešenje jer ovo što se desilo Italiji ne sme da se ponovi".

Slovenac kao da se izvinjavao domaćinu Evropskog prvenstva za mlade jer je "dogovo" Francuske i Rumunije mogao da ih izbaci, što se i desilo, a videćemo šta ovo znači kada su u pitanju naredne kvalifikacije koje počinju već od septembra.

Srbija će pokušati da se plasira na EP u Mađarskoj i Sloveniji 2021. godine, a u grupi smo sa Poljskom, Rusijom, Bugarskom, Letonijom i Estonijom.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar