Терзићеви хвалоспјеви...

Милуновић је класа, хитре ноге, координација – класа! Похвале и за Иванића. . .  Сви за Ниш: Вулић, можда и Јирка! Васиљевић остаје као трећи голман, Терзић причао о Томанеу. . .

Фудбал 01.07.2019 | 18:26
Терзићеви хвалоспјеви...
Дуго се о томе шапутало, сада је озваничено. Кроз изјаву генералног директора Црвене звезде Звездана Терзића. Потрага за штопером је завршена. Бивши капитен Вујадин Савић је и даље у клубу, показао је спремност да се бори за статус. Постигао је и гол против Клужа, али дефанзивни џокер требало би да буде Немања Милуновић.

Први Звездин оперативац верује у квалитет некадашњег репрезентативца Србије, без обзира  на проблематичне утакмице током пролећне сезоне.

„Не, нећемо да доводимо штопера. Савић има уговор са Звездом. Њему и Жулету је речено да могу да иду уз минимално обештећење. Потребна нам је свежа крв, дошли су нови играчи на њиховим позицијама. Ако не нађу ангжаман конкурисаће за тим“, рекао је Звездан Терзић.

А онда је образложио став о Милуновићу.

„Он је неприкосновен. То је штопер какав је годинама недостајао Црвеној звезди. Неприсконовен је у централном делу одбране. Уз онакву грађу има хитре ноге, координацију покрета. Играо је Лигу шампиона и Лигу Европе. Омела га је повреда и зато није играо како смо очекивали. Издоминирао је у сусрету са Зентиом. А, имао је ривале у Дзјуби и Азмуну“.

Очекује Терзић много и од Бабића.

„Такође, ту је и Панков. Много очекујемо од њега. Хитар је и агресиван, компатибилан са Бабићем и Млуновићем“.

Одбрана је комплетирана доласком Жандера.

„Он би као и Томане требало вечерас да буде у Београду.  Као што знате, запазио га је Владан Милојевићна Кипру. До сада смо имали само једног левог бека (Родића). А, тако не можемо у квалификације“. 

Поред Милуновића, директор Звезде је исхвалио и Иванића. 

„Задовљни смо како је Мирко одиграо. Знамо да може много више него што је то био случај на пролеће. Тек ће да покаже праву класу. Потребан је период адаптације“.

Осврнуо се на меч против Зенита.

„Генерално смо задовољни приказанм игром, били смо доминантни свих 90 минута. Нисмо имали фазе када је екипа падала. Показала је висок ниво физичке спреме, поседа, шанси, концентрације. Код примљеног гола смо везали две три ланчане грешке, све остало је било на нашој страни. Пријатељске утакмице личе једна на другу, јер су сви играчи у тренажном процесу. Често није добро да на припремама екипа изгледа свеже. Били смо уморни против Клужа и Аполна, али тада смо били на врхунцу напора“, јасан је Терзић.

Сви за Ниш: Вулић, можда и Јирка! Васиљевић остаје као трећи голман, Терзић причао о Томанеу...

Ногу је први повукао Дејан Мелег, везиста који је већ задужио опрему Радничког из Ниша. Његовим путем ускоро би могли да крену Милош Вулић, као и Словак Ерик Јирка.

Процена спортског сектора је да су им потребни минути… Словак се није изборио са конкуренцијом и по својој прилици ће отићи у Раднички из Ниша. Истина, није то Звездан Терзић наглас изговорио.

„Имали смо понуде из иностранства за Јирку. Међутим, он мора да се адаптира на лигу и језик. Обавили смо разговоре са њим и Вулићем. Потребни су им минути. Нису играли ову полусезону, било би лоше да изгубе још шест месеци“, поручио је Терзић.

Онда је конкретно говорио о клубу.

„Имамо идеју где бисмо их послали. Морамо да водимо рачунама о детаљима. О карактеру екипе и окружења где иду. Да ли ће тај тим имати довољан посед лопте? Донећемо на крају најбољу одлуку“.

Јавност сматра да је Вулић заслужио шансу.

„Не читамо коментаре о каменчићу у ципелема. И шта каже јавност. Довољно смо искусни професионалци".

Нови голман Васиљевић остаје.

„Потребан му је рад. То је предлог тренера голмана Гашића. Васиљевићу је потребан озбиљан рад, јер има сјајне физичке предиспозиције. Он се први пут срео у каријери са оваквим тренинзима".

Још мало о Томанеу и Жандеру.

„Они вечерас долазе. Томане је био наша прва жеља прошлог лета. Желели смо га, али је Тондела трежила 2.000.000 евра. Сада се одужила папирологија. Што се тиче Жандера, тешко је наћи левог бека са српским пасошем. Била нам је идеја Филип Младеновић, али то је била прескупа инвестиција“, додао је Терзић.

Извор: моззартспорт

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар