Terzićevi hvalospjevi...

Milunović je klasa, hitre noge, koordinacija – klasa! Pohvale i za Ivanića. . .  Svi za Niš: Vulić, možda i Jirka! Vasiljević ostaje kao treći golman, Terzić pričao o Tomaneu. . .

Fudbal 01.07.2019 | 18:26
Terzićevi hvalospjevi...
Dugo se o tome šaputalo, sada je ozvaničeno. Kroz izjavu generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića. Potraga za štoperom je završena. Bivši kapiten Vujadin Savić je i dalje u klubu, pokazao je spremnost da se bori za status. Postigao je i gol protiv Kluža, ali defanzivni džoker trebalo bi da bude Nemanja Milunović.

Prvi Zvezdin operativac veruje u kvalitet nekadašnjeg reprezentativca Srbije, bez obzira  na problematične utakmice tokom prolećne sezone.

„Ne, nećemo da dovodimo štopera. Savić ima ugovor sa Zvezdom. Njemu i Žuletu je rečeno da mogu da idu uz minimalno obeštećenje. Potrebna nam je sveža krv, došli su novi igrači na njihovim pozicijama. Ako ne nađu angžaman konkurisaće za tim“, rekao je Zvezdan Terzić.

A onda je obrazložio stav o Milunoviću.

„On je neprikosnoven. To je štoper kakav je godinama nedostajao Crvenoj zvezdi. Nepriskonoven je u centralnom delu odbrane. Uz onakvu građu ima hitre noge, koordinaciju pokreta. Igrao je Ligu šampiona i Ligu Evrope. Omela ga je povreda i zato nije igrao kako smo očekivali. Izdominirao je u susretu sa Zentiom. A, imao je rivale u Dzjubi i Azmunu“.

Očekuje Terzić mnogo i od Babića.

„Takođe, tu je i Pankov. Mnogo očekujemo od njega. Hitar je i agresivan, kompatibilan sa Babićem i Mlunovićem“.

Odbrana je kompletirana dolaskom Žandera.

„On bi kao i Tomane trebalo večeras da bude u Beogradu.  Kao što znate, zapazio ga je Vladan Milojevićna Kipru. Do sada smo imali samo jednog levog beka (Rodića). A, tako ne možemo u kvalifikacije“. 

Pored Milunovića, direktor Zvezde je ishvalio i Ivanića. 

„Zadovljni smo kako je Mirko odigrao. Znamo da može mnogo više nego što je to bio slučaj na proleće. Tek će da pokaže pravu klasu. Potreban je period adaptacije“.

Osvrnuo se na meč protiv Zenita.

„Generalno smo zadovoljni prikazanm igrom, bili smo dominantni svih 90 minuta. Nismo imali faze kada je ekipa padala. Pokazala je visok nivo fizičke spreme, poseda, šansi, koncentracije. Kod primljenog gola smo vezali dve tri lančane greške, sve ostalo je bilo na našoj strani. Prijateljske utakmice liče jedna na drugu, jer su svi igrači u trenažnom procesu. Često nije dobro da na pripremama ekipa izgleda sveže. Bili smo umorni protiv Kluža i Apolna, ali tada smo bili na vrhuncu napora“, jasan je Terzić.

Svi za Niš: Vulić, možda i Jirka! Vasiljević ostaje kao treći golman, Terzić pričao o Tomaneu...

Nogu je prvi povukao Dejan Meleg, vezista koji je već zadužio opremu Radničkog iz Niša. Njegovim putem uskoro bi mogli da krenu Miloš Vulić, kao i Slovak Erik Jirka.

Procena sportskog sektora je da su im potrebni minuti… Slovak se nije izborio sa konkurencijom i po svojoj prilici će otići u Radnički iz Niša. Istina, nije to Zvezdan Terzić naglas izgovorio.

„Imali smo ponude iz inostranstva za Jirku. Međutim, on mora da se adaptira na ligu i jezik. Obavili smo razgovore sa njim i Vulićem. Potrebni su im minuti. Nisu igrali ovu polusezonu, bilo bi loše da izgube još šest meseci“, poručio je Terzić.

Onda je konkretno govorio o klubu.

„Imamo ideju gde bismo ih poslali. Moramo da vodimo računama o detaljima. O karakteru ekipe i okruženja gde idu. Da li će taj tim imati dovoljan posed lopte? Donećemo na kraju najbolju odluku“.

Javnost smatra da je Vulić zaslužio šansu.

„Ne čitamo komentare o kamenčiću u cipelema. I šta kaže javnost. Dovoljno smo iskusni profesionalci".

Novi golman Vasiljević ostaje.

„Potreban mu je rad. To je predlog trenera golmana Gašića. Vasiljeviću je potreban ozbiljan rad, jer ima sjajne fizičke predispozicije. On se prvi put sreo u karijeri sa ovakvim treninzima".

Još malo o Tomaneu i Žanderu.

„Oni večeras dolaze. Tomane je bio naša prva želja prošlog leta. Želeli smo ga, ali je Tondela trežila 2.000.000 evra. Sada se odužila papirologija. Što se tiče Žandera, teško je naći levog beka sa srpskim pasošem. Bila nam je ideja Filip Mladenović, ali to je bila preskupa investicija“, dodao je Terzić.

Izvor: mozzartsport

Foto: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar