Интервју - Владимир Мицов: Сезона за заборав...

Надам се да следи позитивна реакција.  Кошаркаш Олимпије из Милана причао и о дешавањима пред предстојеће првенство. . .

Кошарка 01.07.2019 | 18:07
Интервју - Владимир Мицов: Сезона за заборав...
У Ломбардији су на крају претходне сезоне доживели прави бродолом. Или се бар тако може рећи. Све је почело средином лигашког дела такмичења у Евролиги, а кулминирало је испадањем од Динамо Сасарија у полуфиналу Палаканестра. Један од чланова ове екипе претходне сезоне био је и наш кошаркаш, ВладимирМицов, који је, истини на вољу, био један од бољих појединаца у редовима Арманија.

Владимир Мицов синоћ је играо на ревијалној утакмици у ужичкој хали „Велики парк“ на опроштају Николе Оташевића од активне играчке каријере. Компанија МОЗЗАРТ била је један од спонзора овог догађаја којим је легенда ужичке кошарке рекла збогом многобројним навијачима.

Кошаркаш Олимпије из Милана ни сам није задовољан учињеним у минулој сезони. Порази су долазили баш када је екипа морала да настави у добром ритму „ухваћеном“ на почетку сезоне.

„У поређењу са уложеним средствима, очекивањима и у односу на оно што се дешавало прошле године, имали смо доста боље играче са евролигашким искуством, али то нисмо успели да искористимо. Добро смо почели у Евролиги, били смо међу првих четири-пет екипа, а онда смо везали те силне поразе. Током сезоне када су се друге екипе дизале, ми смо падали. На крају смо опет имали ту последњу утакмицу у Истанбулу, где смо ишли да победимо Ефес којем тај меч није ништа значио. Да смо добили, прошли бисмо сигурно, али ни то чак нисмо успели. Рекао бих да је ово била сезона за заборав. Али ето, променили смо тренера, дошла је нека нова управа, па се надам ће следеће сезоне бити нешто боље“, рекао је Мицов.

Статистика обично не лаже и каже да је Владимир Мицов био један од најбољих у дресу Олимпије из Милана. Он каже да би се, ипак, радо мењао за тимски успех.

„Кошарка је ипак тимски спорт. Више бих волео да смо као тим узели нешто, да смо направили много бољи резултат него што је важна сама моја статистика“, додао је кошаркаш Арманија.

У Олимпији из Милана се очекује веома бурно лето. На чело је ступила нова управа, а нови тренер биће ЕтореМесина. Владимир Мицов каже да је и сам свестан да ће наредне сезоне бити доста другачије у односу на тек завршену.

„Причао сам са Месином, са којим сам стварно добро сарађивао у ЦСКА. Звао ме је, као и остале играче, да упозна полако екипу и каже им неке од планова. У поређењу са овом сезоном, то ће стварно бити велика промена, били смо "премекани", а он је доста јак тренер и када је реч о дисциплини и око неких правила у игри и ван терена, тако да ће то бити шок за поједине играче. Надам се да ће доћи до позитивне реакције“, изјавио је Мицов.

Јасно је да ће у Олимпији наредне сезоне сигурно бити нових појачања, али имена су још „у магли“.

„Што се тиче нових имена у клубу, стварно не знам, то и даље није познато. Тек током лета Месина ће попричати са свима и време ће показати своје. И оно што се причало за појачања, све је било везано за стару управу. Сада све може да се промени. У Милану су имали заиста лоша искуства, потписивали су неке играче који су имали важеће уговоре, па су отпуштали. Важећи уговор готово да ништа не значи“, подвукао је наш кошаркаш.

За крај, Мицов се осврнуо и на то ко би могли да буду главни конкуренти Олимпији наредне сезоне у борби за титулу у Палаканестру.

„Ту је увек неких четири-пет екипа, као што је био случај и у овом плеј-офу. Кремона је направила изненађење, узели су и Куп, а имају Сакета који води и репрезентацију. Ту је Венеција, затим Сасари који је направио чудо од како је дошао Поцеко. Тако да, то су увек углавном мање-више исти тимови, при чему, ето, Кремону бих издвојио као неко изненађење ове године. Ето, ми смо поново фаворити, али били смо то и прошле године, па смо завршили сезону са девет или десет пораза, што је превише и испали смо у полуфиналу“, закључио је Владимир Мицов.

Извор: моззартспорт

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар