Intervju - Vladimir Micov: Sezona za zaborav...

Nadam se da sledi pozitivna reakcija.  Košarkaš Olimpije iz Milana pričao i o dešavanjima pred predstojeće prvenstvo. . .

Košarka 01.07.2019 | 18:07
Intervju - Vladimir Micov: Sezona za zaborav...
U Lombardiji su na kraju prethodne sezone doživeli pravi brodolom. Ili se bar tako može reći. Sve je počelo sredinom ligaškog dela takmičenja u Evroligi, a kulminiralo je ispadanjem od Dinamo Sasarija u polufinalu Palakanestra. Jedan od članova ove ekipe prethodne sezone bio je i naš košarkaš, VladimirMicov, koji je, istini na volju, bio jedan od boljih pojedinaca u redovima Armanija.

Vladimir Micov sinoć je igrao na revijalnoj utakmici u užičkoj hali „Veliki park“ na oproštaju Nikole Otaševića od aktivne igračke karijere. Kompanija MOZZART bila je jedan od sponzora ovog događaja kojim je legenda užičke košarke rekla zbogom mnogobrojnim navijačima.

Košarkaš Olimpije iz Milana ni sam nije zadovoljan učinjenim u minuloj sezoni. Porazi su dolazili baš kada je ekipa morala da nastavi u dobrom ritmu „uhvaćenom“ na početku sezone.

„U poređenju sa uloženim sredstvima, očekivanjima i u odnosu na ono što se dešavalo prošle godine, imali smo dosta bolje igrače sa evroligaškim iskustvom, ali to nismo uspeli da iskoristimo. Dobro smo počeli u Evroligi, bili smo među prvih četiri-pet ekipa, a onda smo vezali te silne poraze. Tokom sezone kada su se druge ekipe dizale, mi smo padali. Na kraju smo opet imali tu poslednju utakmicu u Istanbulu, gde smo išli da pobedimo Efes kojem taj meč nije ništa značio. Da smo dobili, prošli bismo sigurno, ali ni to čak nismo uspeli. Rekao bih da je ovo bila sezona za zaborav. Ali eto, promenili smo trenera, došla je neka nova uprava, pa se nadam će sledeće sezone biti nešto bolje“, rekao je Micov.

Statistika obično ne laže i kaže da je Vladimir Micov bio jedan od najboljih u dresu Olimpije iz Milana. On kaže da bi se, ipak, rado menjao za timski uspeh.

„Košarka je ipak timski sport. Više bih voleo da smo kao tim uzeli nešto, da smo napravili mnogo bolji rezultat nego što je važna sama moja statistika“, dodao je košarkaš Armanija.

U Olimpiji iz Milana se očekuje veoma burno leto. Na čelo je stupila nova uprava, a novi trener biće EtoreMesina. Vladimir Micov kaže da je i sam svestan da će naredne sezone biti dosta drugačije u odnosu na tek završenu.

„Pričao sam sa Mesinom, sa kojim sam stvarno dobro sarađivao u CSKA. Zvao me je, kao i ostale igrače, da upozna polako ekipu i kaže im neke od planova. U poređenju sa ovom sezonom, to će stvarno biti velika promena, bili smo "premekani", a on je dosta jak trener i kada je reč o disciplini i oko nekih pravila u igri i van terena, tako da će to biti šok za pojedine igrače. Nadam se da će doći do pozitivne reakcije“, izjavio je Micov.

Jasno je da će u Olimpiji naredne sezone sigurno biti novih pojačanja, ali imena su još „u magli“.

„Što se tiče novih imena u klubu, stvarno ne znam, to i dalje nije poznato. Tek tokom leta Mesina će popričati sa svima i vreme će pokazati svoje. I ono što se pričalo za pojačanja, sve je bilo vezano za staru upravu. Sada sve može da se promeni. U Milanu su imali zaista loša iskustva, potpisivali su neke igrače koji su imali važeće ugovore, pa su otpuštali. Važeći ugovor gotovo da ništa ne znači“, podvukao je naš košarkaš.

Za kraj, Micov se osvrnuo i na to ko bi mogli da budu glavni konkurenti Olimpiji naredne sezone u borbi za titulu u Palakanestru.

„Tu je uvek nekih četiri-pet ekipa, kao što je bio slučaj i u ovom plej-ofu. Kremona je napravila iznenađenje, uzeli su i Kup, a imaju Saketa koji vodi i reprezentaciju. Tu je Venecija, zatim Sasari koji je napravio čudo od kako je došao Poceko. Tako da, to su uvek uglavnom manje-više isti timovi, pri čemu, eto, Kremonu bih izdvojio kao neko iznenađenje ove godine. Eto, mi smo ponovo favoriti, ali bili smo to i prošle godine, pa smo završili sezonu sa devet ili deset poraza, što je previše i ispali smo u polufinalu“, zaključio je Vladimir Micov.

Izvor: mozzartsport

Foto: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar