Соња Петровић: Нецо, бољи поклон ти не треба!

Једна од најбољих српских кошаркашица поручила је да послије пласмана у четвртфинале и не размишљају да ли ће се састати са Летонијом или Шведском.

Кошарка 01.07.2019 | 17:29
Соња Петровић: Нецо, бољи поклон ти не треба!
Репрезентација Србије побиједила је Белгију 70:66 и са скором 3-0 освојила Д групу Европског првенства у Зрењанину.

У групи у којој се потврдило да "свако сваког може да побиједи", изабранице Марине Маљковић су све три вечери успјеле да буду за нијансу борбеније, чвршће, фокусираније и жељније тријумфа од противница.

То им је донијело директан пролаз у четвртфинале и четири, умјесто два дана паузе, прије него што у четвртак у "Штарк арени" поново изађу пред домаћу публику, али сада у другом граду и у далеко већој арени.

"Не бринемо са ким ћемо се састати. Више нам је било битно да уђемо у осам",одговорила је Соња Петровић на питање да ли би више вољела четвртфинале против Летоније или Шведске.

Њена саиграчица Невена Јовановић у недјељу је "радно" прославила 29. рођендан, играјући важну и екстремно тешку утакмицу.

Десетак секунди прије краја, при вођству од 67:66, одузела је Белгијанкама кључну лопту, спријечивши их да упуте шут за евентуалну побједу.

"Жалила се што јој ништа нисмо купиле. Послије утакмице сам јој рекла 'Нецо, бољи поклон од ове побједе ти не треба", препричала је новинарима Соња, а пренио "Спортски журнал".

Белгија је већим дијелом меча била у вођству. Показала је због чега је званично трећа у Европи и четврта на свијету. Али, Српкиње су уз помоћ публике превазишле све проблеме у својој игри, којих је итекако било.

Тек када су подигле борбеност до границе фанатизма, успјеле су да "пробију блокаду" и преокрену.

"У другом полувремену смо покушале одмах да дамо гас. Испрва није ишло, на крају је дало резултат. Далеко од тога да је било лијепо и савршено, али побједа је побједа. Борба до посљедње секунде, то је оно што нас карактерише".

ПАРОВИ БАРАЖА

(1) понедјељак 17.30: Шведска - Летонија
(2) понедјељак 20.00: Велика Британија - Црна Гора

(3) уторак 18.00: Белгија - Словенија
(4) уторак 20.30: Италија - Русија

ЧЕТВРТФИНАЛЕ (четвртак)

Србија - побједник пара 1
Шпанија - побједник пара 4

Мађарска - побједник пара 2
Француска - побједник пара 3

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар