Sonja Petrović: Neco, bolji poklon ti ne treba!

Jedna od najboljih srpskih košarkašica poručila je da poslije plasmana u četvrtfinale i ne razmišljaju da li će se sastati sa Letonijom ili Švedskom.

Košarka 01.07.2019 | 17:29
Sonja Petrović: Neco, bolji poklon ti ne treba!
Reprezentacija Srbije pobijedila je Belgiju 70:66 i sa skorom 3-0 osvojila D grupu Evropskog prvenstva u Zrenjaninu.

U grupi u kojoj se potvrdilo da "svako svakog može da pobijedi", izabranice Marine Maljković su sve tri večeri uspjele da budu za nijansu borbenije, čvršće, fokusiranije i željnije trijumfa od protivnica.

To im je donijelo direktan prolaz u četvrtfinale i četiri, umjesto dva dana pauze, prije nego što u četvrtak u "Štark areni" ponovo izađu pred domaću publiku, ali sada u drugom gradu i u daleko većoj areni.

"Ne brinemo sa kim ćemo se sastati. Više nam je bilo bitno da uđemo u osam",odgovorila je Sonja Petrović na pitanje da li bi više voljela četvrtfinale protiv Letonije ili Švedske.

Njena saigračica Nevena Jovanović u nedjelju je "radno" proslavila 29. rođendan, igrajući važnu i ekstremno tešku utakmicu.

Desetak sekundi prije kraja, pri vođstvu od 67:66, oduzela je Belgijankama ključnu loptu, spriječivši ih da upute šut za eventualnu pobjedu.

"Žalila se što joj ništa nismo kupile. Poslije utakmice sam joj rekla 'Neco, bolji poklon od ove pobjede ti ne treba", prepričala je novinarima Sonja, a prenio "Sportski žurnal".

Belgija je većim dijelom meča bila u vođstvu. Pokazala je zbog čega je zvanično treća u Evropi i četvrta na svijetu. Ali, Srpkinje su uz pomoć publike prevazišle sve probleme u svojoj igri, kojih je itekako bilo.

Tek kada su podigle borbenost do granice fanatizma, uspjele su da "probiju blokadu" i preokrenu.

"U drugom poluvremenu smo pokušale odmah da damo gas. Isprva nije išlo, na kraju je dalo rezultat. Daleko od toga da je bilo lijepo i savršeno, ali pobjeda je pobjeda. Borba do posljednje sekunde, to je ono što nas karakteriše".

PAROVI BARAŽA

(1) ponedjeljak 17.30: Švedska - Letonija
(2) ponedjeljak 20.00: Velika Britanija - Crna Gora

(3) utorak 18.00: Belgija - Slovenija
(4) utorak 20.30: Italija - Rusija

ČETVRTFINALE (četvrtak)

Srbija - pobjednik para 1
Španija - pobjednik para 4

Mađarska - pobjednik para 2
Francuska - pobjednik para 3

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar