Голд куп: Амери једва са Курасаом!

Јамајка у полуфиналу! Позната четири најбоља на такмичењу. . .

Фудбал 01.07.2019 | 13:22
Голд куп: Амери једва са Курасаом!
Данас сви играју фудбал, па и – Курасао! Селекција која је постала хит на Голд куп, ипак није могла преко САД до полуфинала такмичења, али је скупо продала кожу.

Амери су морали добро да се презноје да би усред Филаделфије елиминисали екипу из карипског региона – 1:0. Једини гол, вредан пласмана у полуфинале, постигао је Вестон Мекени, фудбалер Шалкеа, у 25. минуту.

Никако тиму САД није успевало да дође до другог поготка, којим би „затворио“ утакмицу и решио све дилеме. Штавише, Курасао је озбиљно претио у другом полувремену, најбоље шансе је имао Геваро Непомусено, фудбалер енглеског Олдама, али је блистао на голу САД Зак Стефен, који је трећи пут на Голд купу сачувао мрежу нетакнутом.

У борби за финале, Јенкији ће играти против Јамајке. Реге бојси су у четвртфиналу, такође минималцем, победили Панаму – 1:0. И то голом из пенала.

Стрелац са беле тачке био је Дерен Метокс, који игра у МЛС лиги за Синсинати. Њему је ово пети гол на Голд купу, по чему је постао најбољи Јамајканац икада.

Дуел САД и Јамајке у полуфиналу биће реприза финала са претходног Голд купа, из 2017. године. Тада су Амери славили са 2:1. Ово је прилика за реванш...

ГОЛД КУП - ЧЕТВРТФИНАЛЕ: 

Недеља

Хаити - Канада 3:2 (0:2)
/Назон 50, Базиле 70пен, Герер 76 - Давид 18, Кавалини 28/

Мексико - Костарика 1:1 (0:1)*
/Хименез 44 - Руиз 52пен/

Јамајка – Панама  1:0 (0:0)
/Метокс 75п/

САД – Курасао  1:0 (1:0)
/Мекени 25/



Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар