Gold kup: Ameri jedva sa Kurasaom!

Jamajka u polufinalu! Poznata četiri najbolja na takmičenju. . .

Fudbal 01.07.2019 | 13:22
Gold kup: Ameri jedva sa Kurasaom!
Danas svi igraju fudbal, pa i – Kurasao! Selekcija koja je postala hit na Gold kup, ipak nije mogla preko SAD do polufinala takmičenja, ali je skupo prodala kožu.

Ameri su morali dobro da se preznoje da bi usred Filadelfije eliminisali ekipu iz karipskog regiona – 1:0. Jedini gol, vredan plasmana u polufinale, postigao je Veston Mekeni, fudbaler Šalkea, u 25. minutu.

Nikako timu SAD nije uspevalo da dođe do drugog pogotka, kojim bi „zatvorio“ utakmicu i rešio sve dileme. Štaviše, Kurasao je ozbiljno pretio u drugom poluvremenu, najbolje šanse je imao Gevaro Nepomuseno, fudbaler engleskog Oldama, ali je blistao na golu SAD Zak Stefen, koji je treći put na Gold kupu sačuvao mrežu netaknutom.

U borbi za finale, Jenkiji će igrati protiv Jamajke. Rege bojsi su u četvrtfinalu, takođe minimalcem, pobedili Panamu – 1:0. I to golom iz penala.

Strelac sa bele tačke bio je Deren Metoks, koji igra u MLS ligi za Sinsinati. Njemu je ovo peti gol na Gold kupu, po čemu je postao najbolji Jamajkanac ikada.

Duel SAD i Jamajke u polufinalu biće repriza finala sa prethodnog Gold kupa, iz 2017. godine. Tada su Ameri slavili sa 2:1. Ovo je prilika za revanš...

GOLD KUP - ČETVRTFINALE: 

Nedelja

Haiti - Kanada 3:2 (0:2)
/Nazon 50, Bazile 70pen, Gerer 76 - David 18, Kavalini 28/

Meksiko - Kostarika 1:1 (0:1)*
/Himenez 44 - Ruiz 52pen/

Jamajka – Panama  1:0 (0:0)
/Metoks 75p/

SAD – Kurasao  1:0 (1:0)
/Mekeni 25/



Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar